Den første

Skurdalsdansen

 

       

Lia Fjellhotell, Skurdalen, Geilo

6.-8. februar 2009

 

 

 

  Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

      "Dalimellom"  

 

...men det er langt i fra første gangen "Bygdemusikkens venner" arrangerer gammeldansfestival. De er kanskje mest kjent for den årlige Bygdemusikkfestivalen på Skinnesmoen ved Krøderen medio juni, men i år forsøkte de altså å ta opp igjen den gode tradisjonen med hotelltreff på fjellet  - og langt oppe i lia - nærmere bestemt Lia Fjellhotell 6.-8. februar 2009.  Interessen var overveldende, og ventelister måtte innføres sporenstreks av treffgeneral Jørn Hansen - ja, du leste riktig. Denne gangen kunne Trond Lønstad som vanligvis innehar denne tittelen, "slappe av" og "bare" spille trommer.

 

         

 

         

          Vidar Torgersbråthen (gitar) og Erlend Joplassen (fele)  

 

Jørn Hansen hadde tatt med seg trekkspillet og orkesteret "Dalimellom" en tur opp i lia. Han hadde ikke før fått erklært Skurdalsdansen for åpnet, før danserne stod og trippet og hev seg ut i dansen...og fullt var dansegulvet i peisestua både fredag og lørdag kveld til langt over midnatt.

 

Av hensyn til plassbegrensningen på hotellet, var det også begrenset med antall grupper og orkestre i forhold til hva mange kan være vant med fra andre festivaler. Foruten "Dalimellom" spilte gruppene "Kremmer'ns", "Brattibakklaget", "Granberg & Dyrud", "Tørstad & Albrigtsens orkester", "O. Skredderbergets orkester" og "Tones orkester" til dans.

 

         

  Thorleif Westby       Jørn Hansen  

 

         

  "3KKSPILLTROLLENE" hadde salgsutstilling med et digitalt Roland-hjørne...       ...samt analoge trekkspill og toradere - totalt 28 stk.!!!  

 

         

  "Brattibakklaget" fra Ringerike- men ikke hele laget. F.v. Arild Nikolaisen og Mats Lundberg...       ...med Ingeborg Danbolt på kontrabass  

 

         

  Tones orkester          

 

         

             

 

         

  "Olav Skredderbergets orkester" fra Hallingdal - Olav Skredderberget og Kristi Dokka...       ...og Vidar Torgersbråthen på gitar....  

 

         

  ...og lydmannen Tore Holt på bass - som vi med ett lurte på hvor i alle dager var plassert hen i lokalet ;-)       "Kremmer'ns"  - med røtter i Soknedalen  

 

         

  "Kremmer'ns"           

 

         

  "Granberg & Dyrud" - Narve Granberg og Aksel Dyrud med Tor Bækkelund (gitar)...       ...og Per Bredesen (kontrabass) og Trond Lønstad (trommer)  

 

         

  "Løvås, Haugerud og Fingarsen" - Marianne Løvås og Egil Haugerud...       ... og Oddvar Fingarsen (trekkspill).  

 

        For de som ikke kom seg ut på ski eller som rakk begge deler, var det konsert lørdag ettermiddag før dansen tok til. Her fikk også de unge, lovende prøve seg på scenen med toraderne. De mer rutinerte fikk også presentere "lytterutgaver" av gammeldansen. Thorleif Westby hadde bl.a. en polka på repertoaret som taktmessig til slutt gikk så fort at dansere trolig ville dømt ham til inndragning av belgen i 2 uker, mens den tekniske utførelsen var vanvittig bra og ville absolutt bidratt i formildende retning ;-)

 

 

 

             

 

         

  "Tørstad & Albrigtsens orkester"       Tom Kjetil Tørstad (torader) med Tor Albrigtsen på kontrabass  

 

         

  Monica Litangen og Tom Kjetil Tørstad       Janet Albrigtsen (t.v.)  

 

         

  Og slik så det ut utenfor hotellets vegger for de som ville prøve skiene...          

 

Da vi sjekket ut av hotellet, lå påmeldingsliste til år 2010 allerede klar i resepsjonen, så her er det ingen grunn til å nøle med å melde seg på om du vil sikre deg plass på Lia Fjellhotell hvor det i tillegg til mye god musikk også ble servert usedvanlig god, hjemmelaget mat av et trivelig vertskap.