Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

 

>> Se flere bilder her

 

Randsfjorden Gjestegård har en flott beliggenhet, og "Randsfjordtreffet" kunne i år virkelig bære sitt tilnavn med rette - "vårens vakreste eventyr i Søndre Land". Mange skjebner har truet den vakre, hvite bygningen siden treffet startet i 2002, men på nytt fikk man avverget nedleggelse og asylmottak. Ivrige nye lokale eiere har støttet treffets gründer, Trond Lønstad, og sammen sørget de for at det 7. Randsfjordtreffet kunne gå sin gang 24.-26. april 2009.

 

       

I 2007 gjestet verdensmesteren på trekkspill, Alexander Shirunov, Randsfjorden, og var Lønstads 5-års jubileumsgave til publikum. Den fantastisk fingerferdige russeren så ut til å trives bra i Norge, og planen var at han i år på nytt skulle delta som gjestespiller. Shirunov måtte dessverre avlyse konserten, og som stedfortreder ble 19 år gamle Vitaly Pugachev fra St. Petersburg satt opp på programmet. Oppvakte lesere drar kanskje kjensel på navnet fra Coupe Mondiale (VM på trekkspill) i Asker i 2006. Den gang ble vi mektig imponert av 16-åringen som kunne reise hjem med en 2. plass i klassen for Junior Virtuoso Entertainment Music og en 3. plass i klassen Junior Coupe Mondiale. Pugachev holdt i alt 3 konserter i Festsalen i løpet av Randsfjordtreffet, og de mest entusiastiske kunne ikke få hørt nok av denne fingerferdige unggutten. Artig var det også da han utpå kvelden tilpasningsdyktig hengte seg på en buskspillgjeng for å lære nye låter.

 

 

 

  Vitaly Pugachev - 19 år fra St. Petersburg          

 

         

 

Gjestegården er som skapt for buskspilling og selv ikke parallell dansespilling fra 2 scener både fredag og lørdag er nok for de ivrigste. Det spilles stort sett i enhver ledig krok til enhver tid. Nyinnføringen av Buskspellprisen ble videreført fra i fjor, og i år var det Ola Tom Evje som ble vinneren.

 

Konserten lørdag ettermiddag i Festsalen åpnet med Vitaly Pugachev. Runar Wold fra Roland hadde så en demo på det digitale V-Accordionets muligheter. Deretter sto bunadskledde unge fra Søndre Land kulturskole og trippet for å få vist fram de innøvde dansetrinnene før resten av konsertens deltakere fikk slippe til.

 

Neste års trekkplastre er allerede i boks - Alf Hågedal, Odd Arne Halaas & "Stri Tørn" og Tones orkester - for de som vil sikre seg plass allerede nå 7.-9. mai 2010.

 

         

  Søndre Land kulturskole har blitt fast innslag       Minileiken i dyp konsentrasjon  

 

         

  Runar Wold fra Roland hadde demo på V-accordionets muligheter          

 

 

Hørt på Randsfjordtreffet rundt frokosttider: "Jøss, har de begynt å spille alt nå?" - "Nei, de har ikke sluttet ennå..."