Svingom med Svingen

4. april 2009

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

 

Torader- og trekkspilltreff lørdag før palmesøndag må vel bli bom for arrangørene tenkte vi, men der tok vi styggelig feil. Dansesko står nok høyere på rangstigen enn skistøvler hos Rakstingene. Det er langt fra første gangen arrangørklubben, Svingen Torader, har stått for spille- og dansekvelder i Rakkestad Kulturhus der hygge står så absolutt i sentrum. Og riktig trivelig ble det også lørdag 4. april 2009 der klubber og grupper hovedsakelig fra Østfoldområdet stod for dansemusikken, nærmere bestemt Svingen Torader, Borg II og III, Halden Trekkspillklubb, Trekkspillkameratene fra Halden, Trekkspillkameratene fra Eidsberg, Lekvollguttæne, Trøgstad og Båstad Trekkspillklubb, mens Lørenskog Toraderi var kveldens mest langveisfarende.

 

         

  Svingen Torader       Svingen Torader  

 

         

  Svingen Torader       Svingen Torader  

 

         

  Borg III       Borg III  

 

         

  Halden Trekkspillklubb       Halden Trekkspillklubb  

 

         

  Trekkspillkameratene - Halden og Sverige       Trekkspillkameratene - Eidsberg  

 

         

  Trekkspillkameratene - Eidsberg       Trekkspillkameratene - Eidsberg  

 

         

  Trøgstad og Båstad Trekkspillklubb       Trøgstad og Båstad Trekkspillklubb  

 

         

  Lekvollguttæne       Borg II  

 

         

  Borg II       Borg II  

 

         

  Lørenskog Toraderi       Lørenskog Toraderi  

 

         

  3kkspilltrollene fra Oslo var på plass med stor salgsutstilling av trekkspill....       .....hvor det ble buskspill på gangen med prøvespilling.  

 

Fullt hus inspirerer trolig Svingen Torader til å arrangere nytt treff neste år vil vi tro, men et tankekors er at det var lite "underskog" å spore i motsetning til på DM i Fredrikstad to uker tidligere hvor juniorene var i flertall, men en hel generasjon eller to i mellom mangler. Imidlertid konstaterer vi med glede at trekkspillet på nytt har gjort inntog i mye av populærmusikken, og ringen er da på en måte sluttet.