Musikalsk

optimisme

 

 

 

       

 

Alle foto og tekst: © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

         

 

Den internasjonale musikkmessen i Frankfurt ble avviklet 1.-4. april 2009. Messen Prolight + Sound 2009 har i de senere år foregått på samme tid og på samme område slik at disse til sammen er blant verdens største messer for musikkinteresserte.

 

       

Musikmesse presenteres musikkinstrumenter, program- og maskinvare for musikk, noter og tilbehør. I tillegg til de siste bransjenyhetene har messen også et omfattende program med spennende konserter og arrangementer - fra klassisk til hardrock, soloopptredener, diskjockeyer og såkalt clinics, hvor publikum får et lærerikt og nært møte med artisten.

 

 

Messen stod i år overfor en større utfordring enn noensinne grunnet den verdensomspennende finanskrisens dystre spådommer, men musikere er nok ikke helt som andre. Hele 1.558 internasjonale utstillere fra 51 ulike land på Musikmessen og 850 utstillere på Prolight + Sound er arrangørene meget godt fornøyd med. Tyskland toppet kanskje naturlig nok statistikken med antall utstillere. De neste Topp-10 landene var USA, Italia, Kina, Storbritannia, Spania, Frankrike, Sveits, Taiwan og Nederland.

 

 

 

  Zoe Tiganouria - "tigeren fra zoologisk hage" - demonstrerte Rolands digitale trekkspill V-Accordion          

 

 

111.000 besøkende fra 125 ulike land er også et bra tegn på musikalsk optimisme. Messen er i utgangspunktet for næringsdrivende og profesjonelle utøvere, men lørdagen er alltid messen åpen for vanlig musikkelskende publikum og amatørmusikere fra fjern og nær. Publikumsstormen i år denne dagen var heller intet unntak. Populære musikkdataprogram som 'Guitar Hero', 'Rockband' og 'Singstar' blir for tiden sett på som noe av årsaken til den økende interessen for musikk blant unge (ref. bildet t.h.).

Konklusjonen må bli at motivasjonen for å utøve og skape musikk er så absolutt til stede.

 

 

 

 

 

Bildet t.h.: Her ser det i alle fall ut til at den unge damen i Höfner-slekten ønsker å sikre fremtidige generasjoners fiolin- og gitarmakere.
       

 

         

  Italienske Bugari Armando var på plass i år også       Likeledes tyske Harmona fra Klingenthal  

 

         

  Roar testet ut det nyeste av det nye fra Bugari - en lettvekter i toppklasse, nemlig Bugari Silver Plus Lite som om ikke lenge vil befinne seg hos 3kkspilltroll i Norge       Også Ballone Burini hadde med seg en ny grom-modell - 45 toner og 6-korig bass blir det fet låt av  

 

         

  Gianni Mirizzi hadde demo-konsert med digitalt trekkspill fra Musictech       Yamaha trenger stadig en egen hall alene  

 

         

  Denis Novato (t.v.) ble også i år observert hos Lanzinger       Franske Julian Gonzales plasserer seg stadig blant de beste i trekkspillkonkurranser verden over  

 

         
Vi observerte Ingunn Bjørgo prøve spill hos italienske Pigini....

 

 

 

 

 

 

 

 

T.h.: Verdens største luft-trekkspill.....'alpen-luft' - får håpe ikke luftforbruket er like stort ;-)