Bakom fjøsdøra

etter fjøstid...

 

 

   

18. april 2009

(9. gang)

 

 

         

Alle foto og tekst: © fo2:2ne og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009 

 

 

Cu(te) ;-)

"Etter fjøstid" arrangerte Fjøstreff i forsamlingslokalet "Ignarbakke" i Enebakk utenfor Oslo lørdag 18. april 2009. Allerede 9 år har gått siden det første treffet, og er man sent ute med å melde seg på til spilling må man regne med å bli satt på ventelista. Imidlertid burde ikke det være noen hindring for å møte opp på Fjøstreff, da venteliste for danselystne ikke er innført, fordi dansegulvet er av en bra størrelse.

 

Den høytsvevende, oppblåsbare Stratoskua var på plass i taket over scenen og bildet av Litago prydet sceneveggen, da Enebakk Spelemannslags juniorer fikk æren av åpne treffet under kyndig ledelse av "Honndalstausa" Marianne Tomasgård. Dette var deres første opptreden og de hadde sågar sin egen versjon av Alexander Rybaks Melodi Grand Prix-låt "Fairytale".

 

         

  Enebakk Spelemannslag, juniorene       Dypt konsentrert under framføring av sin egen versjon av Alexander Rybaks "Fairytale"  

 

Enebakk Spelemannslag avløste de unge entusiastisk felespillerne, og resten av kvelden var deretter belagt med halvtimes spilleøkter fordelt på ulike grupper og orkestre. Lørenskog Toraderi og Svingen Torader besørget musikken for de toraderfrelste. Grupper med mindre besetning og fantasifulle navn som Bakgårdslaget, Borettslaget og Østaljom spilte en annen klangfarget gammeldans. Asker spell og danselag lever opp til sitt navn og var støtt å se på dansegulvet når de ikke spilte. Gruppa "Joker" sørget for riktig swingtime med den godt skolerte vokalisten Rannie Rommen alias Ragnhild Andersen. Sanginnslag hadde også Gamle Aker Spelemannslag med Øystein Sunde-låtene "Piken fra konfeksjonsfabrikken" og "Dans på Röhmertopf". Hyggelig var det også at "Hallingladden" hadde funnet sted helt til Enebakk.

 

       

  ...og så kom seniorene       Marianne Tomasgård  

 

         

  Lørenskog Toraderi       Lørenskog Toraderi  

 

         

  Bakgårdslaget       Bakgårdslaget  

 

         

  Borettslaget       Joker - vokalist Rannie Rommen alias Ragnhild Andersen  

 

         

  Svingen Torader fra Rakkestad       Svingen Torader  

 

         

  Hallingladden       Hallingladden  

 

         

  Gamle Aker Spelemannslag       ... med "Dans på Röhmertopf" som ønskenummer  

 

         

  Asker spell og danselag       Asker spell og danselag - når de ikke spelte så danset de ;-)  

 

         

  Østaljom       Østaljom  

 

         

  Øyvind Hagen, Merete Gorseth og Odd Kvarmestøl (bass)...       ..spilte med "Hammarstrøms" - Knut og Venche Iren Borgen Hammarstrøm  

 

Siste timen var avsatt til "eventuelt buskspell", men etteranmeldte "Hammarstrøms" med venner fikk disponere den avsatte tida, og klarte uten problemer å avslutte kvelden med et rikholdig og dansbart repertoar.

 

Så gjelds det bare å være tidlig ute med påmelding til 10-års jubileet i 2010.