Fagernestreffet

- i ny innpakning

 

       

9.-11. januar 2009

33. gang

 

 

 

 

 

Motto: "Ingen for god - Ingen for dårlig"

 

 

 

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

         

 

Det nye året var så vidt blitt stablet på beina før det var "take off" til det 33. Fagernestreffet 9.-11. januar 2009. Arrangøren Team Tour AS kunne ønske velkommen til et nyoppusset hotell, og håndverkerne hadde akkurat forlatt lokalene da de ivrigste treffdeltakerne dukket opp. Tidspunktet for treffet har alltid vært lagt tidlig i januar, da hotellet som regel er lite belagt med andre gjester. For er man en "vanlig" hotellgjest blir man nemlig advart på forhånd om at man bor der på egen risiko hva gjelder tapt nattesøvn grunnet mulig "nattrock" på enkelte rom.

 

         

  Svingen torader          

 

         

  "Schausgutta" - med for anledningen et kvinnelig innslag fra høyre       2 generasjoner Gorseth som begge deler lidenskap med lyd, ledninger og masse knapper å skru på ;-)  

 

Rammen rundt treffet er enkel, men deltakerne ser ut til å trives med det slik, og de aller fleste er gjengangere fra år til år. God mat og hyggelig personale er også viktige faktorer som gjør at folk trives. Østfoldingene ser ut til å trives særdeles godt på Fagernes. Halden Trekkspillklubb har i flere år hatt fast utflukt til Fagernestreffet. Det samme gjelder Svingen Torader fra Rakkestad. Gruppene "Lekvollguttane" og "Gehør" har også utspring i "Svingen" - og da får de ivrigste der også anledning til å spille mer! Moss Trekkspillorkester dukket opp på treffet for et par år siden og har siden vært trofaste på spillelista - i år også med en nystartet gruppe for anledningen - "På Sparket". Strømmen Trekkspillklubb, "Schausgutta", "Borettslaget", "Ottars", "Uroa" og "Gladmix" var også blant årets "nykommere".

 

         

  "Knut-Åges"       "Hauglands"  

 

         

  Moss Trekkspillorkester....       ...med en litt "amputert" besetning, men det låt som ei kule!  

 

         

  "Uroa" fra Lier          

 

         

  "Østfoldgutta"          

 

         

  "Noteslavene"          

 

         

  "Ottars"       Er vel neppe oppkalt etter kvinnegruppen "Ottar" ;-))  

 

         

  "Ragnars" - der Ragnar sitter foran med trekkspillet          

 

         

  "Lekvollguttane"       Bjørn Brunstrøm m/ venner  

 

Dansespillingen foregikk fra 2 scener - "Baren" og Strandefjorden sal - både fredag og lørdag kveld. Etter turgåing, shoppingrunde, svømming (eller hva man måtte finne på) og lunch på lørdag var det tradisjonen tro konsert i "Baren" der man kunne nyte et "lytterepertoar" fra i alt hele 12 grupper og klubber. Her var det mye interessant og godt fremført stoff, men "Balkan Trio" fra Oslo/Serbia hadde en fantastisk fremførelse med annerledes rytmer enn hva man vanligvis kan høre på Fagernes. Lyden ble i år som i fjor ivaretatt av Hammarstrøm og Gorseth.

 

         

  God akustikk i hotellgangene -  godt egnet for buskspill :-)))       2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS var tilstede med salgsutstilling for 8. gang, og her var det stadig vekk nokså livat med prøvespilling.       Foto: Solveig Nor  

 

         

  Roy Enger m/ venner       Harald Rudi på bass er en av hans trofaste venner  

 

         

  Halden Trekkspillklubb fremførte litt av programmet fra sitt 50 års jubileum i fjor          

 

         

  Strømmen Trekkspillklubb (STK)       STK i Strandefjorden sal  

 

         

  Nåværende og forhenværende musikalsk leder - Kjell Harald Langhaug og Frank Andresen          

 

         

  "På Sparket" - ny gruppe fra Moss       "Pål og Yngvar" - Pål Solberg og Yngvar Strøm  

 

         

  "Borettslaget"       Arman Guthushagen på kontrabass  

 

         

  Gamle Aker Spelemannslag          

 

         

  "Slidringad'n"          

 

         

  "Gladmix"       "Balkan Trio" - Bente Midtsveen og Svetislav Mitic (trekkspill), Izet Hajdarevic (kalt Zo) (slagverk)  

 

Det danseglade publikum er klart til stede på treffet, men til enkelte tider var det nokså glissent på dansegulvet. I år var det kanskje spesielt hyggelig inne på de nyoppussede rommene med egen musikk, men god musikk burde deles med andre så kanskje innføring av "buskspillpoliti" i gangene er tingen – d.v.s. at man blir pålagt mer offentlig opptreden.

 

Uansett - vi er 1000% sikre på at vi ser de fleste igjen i 2010 på Fagernes - om ikke før...........

 

         

  Kulturhuset ligger vegg i vegg med hotellet       Fagernes Hotell  

 

Ottars - Strømmen TK - Halden TK - Schausgutta - På Sparket - Trekkspillkameratene - Gamle Aker Spelemannslag - Knut Åges - Terje Martinsen - Østfoldgutta - Roy Enger m/flere - Lekvollguttane - Svingen Torader - Hauglands - Borettslaget - Slidringad'n - Gladmix - Pål og Yngvar - Bjørn Brunstrøm - Gehør - Moss Trekkspillorkester - Uroa - Noteslavene - Ragnars - Marinetta - Balkan Trio