Forsøk på et annerledes DM...

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

 

I år var det Moss Trekkspillorkester og Fredrikstad Trekkspillklubb som samarbeidet om gjennomføringen av NTLs (Norske Trekk-spilleres Landsforbund) årlige distriktsmesterskap for distrikt 1 som omfatter Oslo, Akershus og Østfold den 21. mars 2009.

 

Arrangørklubbene ville i år legge en hyggelig ramme rundt arrangementet ved å benytte Rica Hotel i Fredrikstad som arena. I invitasjonen til deltakerne gikk de ut med at det ville bli dans og sosialt samvær på kvelden etter konkurransene, og at det også ville være mulig å danse mens klassene for Gammeldans pågikk.

 

         

  Trekkspilljuniorene, Bærum og Oslo, ble nr. 2 i Underholdningsmusikk (116 p.) og nr. 3 i Orkestermusikk (107 p.)       Camilla Helvig, Hosle, t.v. er med i Trekkspilljuniorene, men vant klassen for Solist 15-17 år med 101 p.  

 

         

  Kalle Moberg, Slependen, vant klassen for Solist 12-14 år med 93 p. Han stilte også i klassen Duetter f.o.m. 15 år....       ... sammen med Jean Kristoffersen, Oslo, (foran) der de var eneste deltakere og fikk 99 p.  

 

Oppmøte på dagtid var bedre enn forventet med rundt 150 solgte billetter. Deltakelsen i de ulike konkurranseklassen for de under 15 år var det heller ingen ting å si på. Derimot kan man stille spørsmålstegn hvorfor orkestrene og i særdeleshet gruppene uteblir. Klassene for Gammeldans klubb/orkester og Gammeldans rene trekkspillgrupper hadde hver kun to deltakende klubber/grupper. De av oss som var med på slutten av 1980-tallet vil huske tilbake til en kjempeoppslutning omkring gammeldansklassene, og det var umulig å få avviklet DM på én dag. Grafen for trekkspillets interesse som sådan er stadig stigende når man ser på alle nye treff som dukker opp hvert år. Da er det kun det sosiale som teller og intet konkurranseaspekt.  

 

         

  Ås trekkspillorkester ble nr. 2 i Gammeldans klubb/orkester med 75 p.       Ås Trekkspillorkester  

 

         

  Amund Schjøth Bunkholt, Ås, (t.v.) stilte også i Solist 12-14 år og ble nr. 2 med 75 p.          

 

         

  Einar Thokle Hovden, Åros, briljerte fint en solostemme på "Satin Doll". Han tok også 1. plassen i klassen Solist t.o.m. 11 år med 98 p.       Stian Aase med "Fermaten" fra Asker. De fikk en fin 6. plass i Underholdningsmusikk med 78 p.  

 

Oslo Trekkspillklubb (OTK), som forøvrig er Norges eldste trekkspillklubb, stilte i  Underholdningsmusikk og Orkestermusikk og vant velfortjent begge klasser. I sistnevnte klasse hadde de konkurranse fra Asker og Bærum Trekkspillorkester og Trekkspilljuniorene fra Bærum og Oslo. Lista blir lagt høyt når OTK er med, men Trekkspilljuniorene har blitt mer rutinerte og Asker og Bærum TO kunne i alle fall ikke føle seg helt sikre på 2. plassen denne gang.

 

         

  Oslo Trekkspillklubb gjorde "rent bord" både i Underholdningsmusikk (135 p.) og Orkestermusikk (134 p.). Foran dirigent Erik Bergene       Konferansier Nils Kåre Nesvold fra Fredrikstad TK som stod som arrangører sammen med Moss Trekkspillorkester  

 

         

  Oslo Trekkspillklubb       Oslo Trekkspillklubb  

 

         

  Mini-fisharmoniske, Bærum og Oslo, hadde sin DM-debut og fikk hele 72 p.          

 

         

  Dommerne holdt humøret oppe - f.v. Kjell Sterkerud, Jörgen Sundeqvist og Lars Gøran Engerdahl       Asker og Bærum Trekkspillorkester ble nr. 3 i Underholdningsmusikk (111 p.) og nr. 2 i Orkestermusikk (118 p.)  

 

         

  Asker og Bærum Trekkspillorkester tok sin turn av dugnadsspillingen til dans på kvelden       Asker og Bærum Trekkspillorkester  

 

         

  Moss Spellemannskompani ble nr. 4 i Underholdningsmusikk (108 p.)....       ...og vant klassen Gammeldans klubb/orkester med 103 p.  

 

         

  Moss Spellemannskompani       Moss Spellemannskompani  

 

       

For de av oss som valgte å benytte oss av både gunstig dagpakke og overnatting, ble det en hyggelig kveld med dans og samvær. Ingen av arrangørklubbene stilte i konkurransen, men Moss Trekkspillorkester tok den avsluttende spilleøkten like etter midnatt.

 

 

 

 

 

  "Lekvollguttæne" åpnet dansespillingen, men stilte ikke i konkurransen i år          

 

         

 

3KKSPILLTROLLENE fra Oslo var på plass med stor salgsutstilling

         

 

         

 

Her var det muligheter for prøvespilling......

      både av trekkspill og den digitale trommen fra Roland.  

 

         

 

"5 Borg" var eneste deltaker i Jazzklassen og vant (naturligvis) med 101 p.

De fikk det også til å svinge under dugnadsspillingen på kvelden

     

Åge Karlsen og Einar Sandvik

 

 

         

  Åge Karlsen og Leif Olsen (gitar)       Øistein Valbjørk (bass), Einar Sandvik (trekkspill) og Frank Marberg (trommer).  

 

         

  Flere forsterkninger fra Sarpsborg trådte til under dansespillingen...       Borg TKs orkester 2  

 

         

  Moss Trekkspillorkester var medarrangør...       ....og avrundet arrangementet med en dansespillingsøkt over midnatt...  

 

           

  ...og at trekkspill på magen gir ekstra energi og godt humør hersker det liten tvil om