På Coupe Mondiale 2009:

Alle foto og tekst: © fo2:r2  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

 

KONSERTER/UNDERHOLDNING M.M.

 

<< Tilbake

 

 

 

 

 

 

North Shore Accordion Orchestra dirigert av entusiastiske Lionel Reekie som så ut til å kunne lette fra gulvet under framførelsen av "Flashdance". NSAO er amatører med tenåringer og unge voksne som møtes en gang i uka for å ha det gøy med å spille trekkspill.  De har spilt i Australia og var også gjesteorkester under Coupe Mondiale 2007 i Washington DC.

 

 

 

 

 

 

Bladet i scenebakgrunnen kalles "fern" og går igjen på alle suvenirer fra New Zealand. Selve treet kalles "punga". For tredje gang samlet man rundt 110 trekkspillere fra hele verden til et kjempeorkester (CIA 2009 World Accordion Orchestra III).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orkesteret ble dirigert av Gary Daverne fra New Zealand ... ...og Joan C. Sommers fra USA.

 

 

 

 

 

 

Queensland Accordion Ensemble er en dynamisk gruppe med trekkspillere fra Australia. Ensemblet ble dannet som en undergruppe til Ossie Mazzei Accordion Orchestra. Ossie Mazzei er kjent som "maestro of the accordion" i Queensland. Nok et orkester fra Australia gjestet Coupe Mondiale. Her er New South Wales Accordion Orchestra i aksjon.

 

North Shore Musicale Orchestra er den "voksne" hobbygruppen av trekkspillere, her med dirigent Erica Knights. De møtes ukentlig til øvelse. I de senere år har de også kjempet mot North Shore Accordion Orchestra in NZ Accordion Orchestra Championship.

 

 

 

 

 

 

Martin Music Center Accordion Orchestra fra LA, California, USA under ledelse av Randall Martin. Musikksenteret drives av Randall og hans kone. Gruppen har flere ganger opptrådt på TV i de siste 27 år og har spilt i "Det hvite hus" i Washington DC under tre ulike anledninger med invitasjon både fra president Clinton og Bush.

 

 

 

 

 

 

Lorraine Parnell startet å spille som 9-åring. I en periode på 20-25 år spilte Lorraine veldig lite inntil hun i 1989 startet å undervise og underholde. Hun står også bak som lærer for gruppen Notable Soundz fra NZ som stilte opp i klassen for ensemblespill. Ivan Liashenko

 

 

 

 

 

 

North Shore Music Makers Accordion Orchestra er en entusiastisk gruppe med barn mellom 6 og 12 år. De øver ukentlig under ledelse av Christine Adams. De finner melodier som er populære blant utøverne og det viktigste er å ha det gøy under læreprosessen samtidig som man har tilhørighet til en gruppe. Alle får også etter tur anledning til å spille på basstrekkspillet, noe som er en fin erfaring for dem.

 

 

 

 

 

 

Dypt konsentrert...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ludovic Beier fra Frankrike var invitert som Roland V-accordion gjesteartist. Ludovic Beier på Roland-stand med Cory Pesaturo, vinneren av den nyinnførte klassen for digitale trekkspill

 

 

 

 

 

 

Aucklands trekkspillunderholdere, Maurice Jones (nr. 2 fra v.) og Lionel Reekie (t.v.) opptrer ofte sammen under navnet "Starlight Duo". Repertoaret spenner fra instrumental konsertstykker til swing, pop og Rock and Roll. Flere hang seg på etter hvert...

 

 

 

 

 

 

Kevin Friedrich slapp seg virkelig løs Så gjorde også Harley Jones (t.v.), public relations manager i CIA

 

 

 

 

 

 

Domenico Taraborelli (trekkspill) og Adam Connelly (saksofon)... ...spilte under lunchen på den italienske restauranten Portofino

 

 

 

 

 

 

Domenico og hans band, som ble dannet i 2000, sørget for rytmer med salsa, merengue og cha cha etter avslutningskonserten. De kommer fra Qeensland, Australia og spiller som regel som et 4-manns orkester, men utvider til 6 eller 7 ved behov. De har spilt på tilstelninger i Brisbane og for opptil 3.000 publikummere. Her var det bare å henge seg på.... og så var festen over for denne gang.