Allsidig konsert i Stovner kirke

med lengsel mot sommer og "Gresshoppedans"

 

Alle foto og tekst: © fo2:2ne

Copyright © 2001-2008

 

Bente Midtsveen og Frank Andresen hadde på vegne av arrangørene Oslo krets av NTL (Norske Trekkspilleres Landsforbund) og Stovner menighet funnet fram til både kvalitet og kvantitet hva gjaldt årets gjester til den årlige trekkspill- og korkonserten i en fullsatt Stovner kirke søndag 3. februar 2008. Se konsertens egen hjemmeside her

 

   

 

   

  Strømmen Trekkspillklubb       Strømmen Trekkspillklubb  

 

Bente og Frank har begge lang fartstid og merittlister i Strømmen Trekkspillklubb og sammen med resten av ”Strømlingene” hadde de innøvd et interessant repertoar som egnet seg meget bra i konsertsammenheng. Medaljesamlingen er blitt stor siden stiftelsen i 1975, da de på øverste hylle kan skilte med tittelen Norgesmester i Gammeldans Klubb/Orkester i regi av NTL. Om det ikke akkurat ble rundvals denne kvelden, fikk vi høre både egenkomponerte og egenarrangerte valsetakter. Musikalsk ryggrad er Kjell Harald Langhaug og Sigurd Johannessen som i komposisjons- og arrangementssammenheng er en kapasitet uten sidestykke.  Svetislav Mitic stod også ansvarlig for to av arrangementene – ”Severno Nebo” (Nordlys) og ”Hora Staccato”.

 

   

 

   

  Kjell Harald Langhaug og Frank Andresen       Per Bredesen (kontrabass), Erik Ringerike (t.v.) og Pelle Edlund  

 

   

 

   

  Bente Midtsveen og Sigurd Johannessen       Kveldens konferansier - Frank Andresen  

 

Svetislav beholdt like godt trekkspillet på etter at han var ferdig spilt med STK.  Sammen med sin gode venn og allsidige pianist, Milan Petrovic, hadde de lagt opp til et fornøyelig program. De kommer begge fra det tidligere Jugoslavia, og vi fikk høre både rumensk, russisk, ungarsk og makedonsk potpurri. Selv med de litt uvanlige klangbilder for oss nordboere, forstår vi at dette ligger i det musikalske toppsjiktet og spillteknikken må vi bare la oss imponere av.

 

   

 

   

  Milan Petrovic       Svetislav Mitic  

 

Etter den korte andakten og den – som vanlig – altfor korte pausen, kom ”Harestukoret” marsjerende inn. De rundet 25 år i 2005 og er ingen nykommere i Stovner kirke. Dirigenten, Irina Amundsen, hadde også denne gangen jobbet iherdig med sin sangglade gjeng. Her skiftet det mellom jentelokk, sommervals, vårvise og bruremarsj. Trekkspill hadde de også med seg på melodien ”Sway” der Einar Amundsen og Ragnar Kjørven akkompagnerte sammen med Terje Bernhoft på kontrabass.

 

   

 

   

  "Harestukoret" kommer syngende inn....          

 

     

 

   

          Foran f.v. Ragnar Kjørven (trekkspill), Einar Amundsen (trekkspill) og Terje Bernhoft (kontrabass)  

 

   

 

 

Etter korseansen var det igjen tid for mer trekkspill. Duoen Lars Røyseng fra Bærum og Stian Aase fra Sotra – også kalt Duo Jupiter – startet sitt samarbeid på Norges Musikkhøgskole for ca. 10 år siden. De jobber begge som freelance musikere og som lærere ved ulike kulturskoler. I tillegg blir de ofte benyttet som seminar-instruktører og har den senere tid reist landet rundt for Rikskonsertene med prosjektet ”Trekkspill på tur”. De deltok i 2006 på NRKs ”Kjempesjansen” og VM på trekkspill i Asker. Ikke rart disse travle fyrene har måttet legge planene om sin egen CDutgivelse på is i flere år, men nå er den endelig her! De åpnet med tittelsporet ”Svenneprøva” av Jo Asgeir Lie eller ”The Journeyman’s Test”. Deretter fulgte flere smakebiter fra CDen som er både variert og lyttervennlig. Lars og Stian er svært samspilte og behersker en fabelaktig spillteknikk og stil. Det var det visst flere som syntes ut i fra applausen å dømme, så ekstranummer var uten tvil påkrevet selv om man allerede var på ”overtid”. Men mer tid kommer og snart er det år 2009!

 

  Røyseng/Aase - også kalt Duo Jupiter          

 

   

 

   

  Lars Røyseng       Stian Aase