På Spåtind 2008:

Alle foto og tekst: © fo2:2ne , fo2:r2  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2008

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Vakre høstfarger lokker stadig folk til fjells, men også lokkende toner fra gammeldans kan være en medvirkende årsak. I fjor ble treffet "Gammeldans i fjellheimen" dratt i gang for første gang, og helgen 26.-28. september i år forsøkte treffgeneral Trond Lønstad seg på nytt. Han er også bl.a. gründeren av "Randsfjordtreffet" som finner sted på vårparten. Mange av treffdeltakerne herfra er på god vei til å bli "Spåtindere" hvor de får anledning til å vie nok en helg til dans og musikk med venner og kjente.

 

Fjellstøvlene var således byttet ut med dansesko selv om dette ikke medførte noe mindre trim av den grunn for de som var ivrigst på dansegulvet. Det var dermed mulighet til fem-seks timer med dans til musikk fra rundt 15 ulike grupper to kvelder på rad. Spåtind Høyfjellshotell har kun én scene, men drevne treffdeltakere finner alltids en passende "krok" som kan benyttes til "buskspill" der de fleste kan henge seg på.

 

Willy Jacobsen holdt styr på lydforholdene på scenen, og Trond Lønstad var titt og ofte å se bak trommesettet.

 

Innimellom "slagene" var det mange som benyttet anledningen til en prat og prøvespilling av trekkspill av ulike merker og modeller hos 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL som hadde salgsutstilling også i år.

 

Tidspunktet for neste års treff er allerede spikret til 25.-27. september 2009, så da har du nok en mulighet til å bli "Spåtinder"!

 

         

  Treffgeneral Trond Lønstad har all grunn til å være fornøyd med årets respons med fullbooket hotell på Spåtind!       Spilleavhengighet behøver ikke være skadelig ;-))..........  

 

         

  "Fingarsen, Haugerud og Evje"       Per Bredesen (kontrabass), Egil Haugerud (torader) og Ola Tom Evje (trekspill)  

 

         

             

 

         

  "Kalle Johnsen's kvartett"       Trekkspillerne er f.v. Arild Ingebrigtsen og Kalle Johnsen som også er med i Lillestrøm trekkspillklubb  

 

         

  "Østaljom"       Oddvar Fingarsen (trekkspill) og Tor Bekkelund )gitar  

 

         

  Live Aslaug Engen fra Vallset (fele) og Erik Bjerke (kontrabass)       "Riv & Slit" fra Hadelandstraktene, men bærer de egentlig sitt navn med rette?  

 

         

  Her var det full kontroll over belgbruken.....       Tove Kanten må i alle fall kunne sies å være et "rivjern" hva gjelder å ha mange jern i ilden ettersom hun også driver Hadeland Toraderklubb  

 

         

  Bjørn Turtum's gammeldansorkester var på plass også i år.       Disse ble det mange muligheter til å stifte bekjentskap med, da de var et av "hovedorkestrene" som var engasjert til å spille flere ganger begge kvelder.  

 

         

             

 

         

  "Granberg & Dyrud" var også på plass i år som i fjor.       F.v. Aksel Dyrud og Narve Granberg. Arild Ingebrigtsen (t.h.) er tydeligvis et nytt tilskudd til gruppa.  

 

         

          Narve Granberg (midten) i kjent positur.  

 

         

  Lars Gundersens orkester       Lars Gundersen og Kim Nilsen - sistnevnte også kjent fra "Bæljtrøkken".  

 

         

  "Tore & Jo Fredrik" - har tatt opp arven etter Jularbo       Tore Svendsberget  

 

         

  Jo Fredrik Øiamo       Tor Bekkelund  

 

         

  Anette Kjernsli m/ venner.       Det kunne risikert å bli virkelig folksomt på senen, for alltid blide Anette har nok mange venner som kunne tenke seg å være med........  

 

         

  Eivind Kjernsli (kontrabass) har nok mange venner han også ;-)))))..........          

 

         

  Lillehammer trekkspillklubb er sjelden å se i treffsammenheng, og det var spesielt hyggelig å se at de er på banen igjen.       Unge Erland Kirkebøen Husom (foran t.v.) fremførte to velkontrollerte solonumre under konserten lørdag ettermiddag.  

 

         

  Sigurd Tingstad (t.h.) - musikalsk leder i Lillehammer TK       Hadeland Toraderklubb lagde liv på scenen  

 

         

             

 

         

  "Fort & Gæli"       Torstein Leirdal (t.v.) og Ørjan Engtrø har allerede lang fartstid i gruppa "Fort & Gæli".  

 

         

  Frank Andresen og Bente Midtsveen fremførte trekkspillduetter godt akkompagnert av Arman Guthushagen som bestod ildprøven med glans på sin kontrabass.       Velarrangert gammeldans krever sitt og overlater ikke noe til tilfeldighetene ;-))))  

 

         

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL - her representert ved Roar Hensvold og Tore-Arnfinn Ødegård       Salgsutstilling med et bredt utvalg av ulike merker og modeller  

 

         

  Trond Lønstad - slik vi er vant til å se ham       "Buskspill" foregikk både på dagtid....  

 

         

  ...og lenge etter midnatt.................       Spåtind Høyfjellshotell  

 

         

  Fristende basseng, men værdraget i lufta var nok i kaldeste laget.       I alle fall kunne man nyte synet av vakker norsk natur.  

 

           

  Ikke lenge før snøen melder sin ankomst..........