"Trekkspillprosjekt" til topps!

"The Norwegian Accordion Project"

 
 

Foto: © fo2:Linda Rud

Tekstfakta: Linda Rud og Stian Aase

Copyright © 2001-2008

 

 

Resultatliste (pdf-format)

 

Hør "The Norwegian Accordion Project" her på MySpace

 

 

Oslo Trekkspillklubb har tidligere år deltatt på ”The European Festival of Accordion Orchestras” i Praha og kommet hjem med topplassering.

 

Også i år gikk Norge til topps, men med en helt ny konstellasjon kalt ”The Norwegian Accordion Project” (NAP). (De endret nylig navn fra ”Band” til ”Project”.) NAP er et samarbeidsprosjekt med deltagere bl.a. fra ”Vestnorsk” i Bergen, fra Trondheimsstudenter, og fra akkordeonister i Oslo. Mange av disse er også med i Oslo Trekkspillklubb og har deltatt på konkurransen i Praha tidligere.

 

     

     

     

"The Norwegian Accordion Project"

     

 

   

 

  Det har også Lars Røyseng som er dirigent for NAP. Det var 5. gangen festivalen ble arrangert 20.-23. mars 2008. Det var mulig å delta i tre klasser  - junior trekkspillorkester, klassisk musikk og underholdningsmusikk (lett musikk). NAP deltok med 4 numre i kategorien klassisk musikk – Sinfonia B-dur (J. C. Bach), Ruslan and Lyndmila (Mikhail I. Glinka, arr. A. Götz), Norwegian  Dance op. 35 no. 1 (E. Grieg, arr. M. A. Hauswith) og Toccata Diavolesca (Jonas Tamulionis). Det gikk ikke dårligere enn at de gikk rett til topps med karakteren ”Outstanding”. Men ikke nok med det – de tok også like godt med seg prisen som ”Festival Laureate” som festivalens absolutte vinner! Et av kriteriene i samtlige kategorier er at antall musikere i orkestrene må være 12 eller flere. Uten sammenligning for øvrig var NAP et av de minste orkestrene i antall deltakere. Flere av de andre orkestrene hadde deltakere på både 20 og 25 stykker.  

  Lars Røyseng - dirigent          

 

   

 

   

  Glade vinnere          

 

I tillegg til selve konkurransen holdt NAP en egen konsert i konsertsalen Palffy Palais på konservatoriet. I tillegg til NAP spilte solister og duetter fra orkesteret. NAP deltok også på kirkekonsert i St. Simon and Judas Church.

 

Foruten Lars Røyseng som dirigent, består orkesteret av Kjersti Norgård Berntsen, Live Berger Brekke, Helene Halleland, Kai Hansen, Ida Løvli Hidle, Lene Jøndahl, Lise Marie Ludvigsen, Linda Rud, Yngvild Haaland Ruud, Glenn Sørskaar, Irene Tillung og Stian Aase. I tillegg hadde de innleid George Korynta på pauker.

 

Vi må bare gratulere og si oss mektig imponert over prestasjonene, og ønsker NAP lykke til i andre sammenhenger og konkurranser!

 

   

 

   

  Kai Hansen og Glenn Sørskår       Live Berger Brekke og Ida Løvli Hidle  

 

   

 

   

  Lars Røyseng og Stian Aase       Noen fra  "The Norwegian Accordion Project"