Taterbålkonsert i Maridalen

 

"Veteran møter fersking"

       

Onsdag 3. september 2008

 

 

 

 

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2008

         

 

Ordet "tater" er ikke negativt ladet hos Elias Akselsen. Han er selv av taterslekt og han er stolt av det - faktisk så stolt at han ønsker å dele taternes musikk med hele det norske folk. Rikskonsertene har i høst gitt ham mulighet til det. Onsdag 3. september 2008 ble en kombinert start på turnéen "Veteran møter fersking" og sesongåpning på Josefine Visescene, som vanligvis holder til i Josefine Vertshus i Oslo. Denne kvelden ble Hammeren i Maridalen benyttet som arena i bokstavlig talt helt naturlige omgivelser. Det sier seg selv at det kan synes som litt av en risikosport å arrangere utendørskonsert i september, og mørke skyer prøvde stadig å true ned noen regndråper. Maridalens Venner hadde ryddet plassen og tent et ekte taterbål. Forutseende arrangører lånte også ut pledd til de rundt 200 frammøtte. Rikskonsertene arrangerer mange flerkulturelle konserter gjennom året, og denne gangen er det spesielt hyggelig å kunne presentere musikk fra noe av Norges egen flerkultur, sa Åse Kleveland - nå direktør for Rikskonsertene.

 

         

  På ekte tatervis ankom musikerne med trekkspilltoner, hest og vogn.          

 

       

Elias påstår selv han kan tre grep på gitaren, men det er vel å være vel beskjeden. I alle fall har han turnert tidligere med hjelp av Stian Carstensen på trekkspill som også var med denne gang. På ekte tatervis ankom musikerne med trekkspilltoner, hest og vogn.

 

"Ferskingen" i turnésammenheng er Elias datter Veronica Akselsen. Vi husker henne fra den norske finalen Melodi Grand Prix for et par år tilbake, og i år deltok hun på nytt med melodien "Am I supposed to love again" hvor hun nesten gikk videre til den internasjonale finalen. Melodien er sart, mollstemt og en tanke tangoinspirert med trekkspill i besetningen. Etter å ha hørt Veronica denne kvelden i Maridalen, forstår vi godt at hun likte å fremføre denne melodien som minner mye om taternes viser om livets vanskeligheter.

 

Iført grønne pledd i stil med naturen, så publikum ut til å trives med både vekkelsessanger i frisk Åge Samuelsen-stil, vakre "taterballader" og bluegrass-toner akkompagnert av Bjørn Holm på kontrabass, Daniel Sandén Warg på fele og Stian Carstensen på trekkspill med etter hvert nokså kalde fingre.

 

 

  Stian Carstensen          

 

         

          Meget bra oppmøte  

 

         

          To generasjoner: Veronica og Elias Akselsen  

 

         

          F.v. Daniel Sandén Warg, Bjørn Holm, Stian Carstensen  

 

Da er mysteriet oppklart i tilfelle du var en turgåer denne kvelden som lurte på om du hadde gått deg fullstendig vill............