"Lite tjo på Hjo"

9.-10. august 2008

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2008

   

 

Jo da, Hjo er et pent sted ved vestsiden av Vättern. De fleste svenske steder med respekt for seg selv har en fin ”Stadspark” og Hjo er intet unntak. Campingplassen er også innbydende, og alt ligger således til rette for en vellykket dragspelsfestival.

 

   

 

 

Vi ankom Hjo på lørdag ettermiddag og svingte en snartur innom ”festivalcampen”, men der var det ganske så stille fordi det var opptredener på scenen i parken. Det kan trygt fastslås at det var et høyst variert program da hver gruppe kun spilte 3 låter hver. Dette var også gjeldende for Bröderna Trück som vi gjerne hadde hørt mer av. Ettermiddagsbygene må nok ta noe av skylden for at publikumsoppslutningen ikke var av de største i Stadsparken, men ”Hjostämman” kan nok nå karakteriseres som et typisk ”campingtreff” hvor man spiller for hverandre i forteltene og treffer nye og gamle venner. Dette bar også kveldsaktivitetene preg av – kun fire grupper var oppsatt til dansespilling, dog med én hel time hver. Dette skulle foregå på en provisorisk ”utendørsscene” på campingplassen – les lastebilhenger med kapell – og ”parketten” var noen plankelemmer. Det småregnet litt utover kvelden og uten overbygg å trekke inn under kan dansen vanskelig bli noen suksess.

 

Hjo da, vi kommer tilbake neste gang hvis solen skinner.

 

  Hjo kommune har faktisk vunnet en pris for nettopp dette slagordet. Det sies i en myte at navnet Hjo er en forkortelse for det latinske uttrykket Hic Jacet Otium - Her hviler roen.          

 

   

 

   

  Stadsparken i Hjo med stor utendørsscene       "Björn ligaen"  

 

   

 

   

  Bröderna Trück - alle er brødre men ikke hverandre utenom Eleonore som bare er søster til sin bror       Bröderna Trücks musikk fenger bokstavlig talt både unge og gamle  

 

   

 

   

  Magnus Sandgren (trekkspill) og Roland Brandt (kontrabass)       Martin Andersson (trekkspill), Johan Krussgård (trommer) og Bo Simensen (gitar)  

 

   

 

   

  Eleonore Andersson omtaler seg selv ofte bare som "Martins søster"       En klar beundrer  

 

   

 

   

  Vättern ligger helt inntil Stadsparken       Stadsparken i Hjo  

 

   

 

   

  Frank K. Andresen (sologitar) og Nils Johansen (trekkspill) med elbass og trommekomp