Musikalsk hyggestund med den fantastiske entertainer:

Per Arne Glorvigen

Tekst og foto: © fo2:Bente Midtsveen

Copyright © 2001-2008

 

   

 

  Per Arne Glorvigen blir regna som en av de viktigste bandoneonister i sin generasjon. Han er vel mest kjent og berømt som argentinsk tangospesialist selv om han også har gjort seg bemerket med barokkmusikk, Grieg, klezmer, pop og samtidsmusikk. Han var bl.a. festspillmusiker ved Festspillene i Bergen 2006.

 

 

 

   

   

 

Per Arnes fortid som visesanger er kanskje mer ukjent for de fleste, men på Josefine vertshus i Oslo onsdag 12. mars 2008 holdt han en musikalsk feststund for et svært folksomt publikum. Ikke et ledig sete var å oppspore, og det var også fullt opp med folk som sto i gangene. På programmet sto det Evert Taube-viser, og han akkompagnerte seg selv på gitar/munnspill, trekkspill, samt bandoneon. I tilegg hadde han med seg ”senorita” Kari Svendsen og Jørn simen Øverli på et par-tre morsomme viser. Han tok oss også selvsagt med på et par argentinske tangoer på sitt svært så verdensvante bandonen.

 

   

 

   

 

Per Arne er jo en fantastisk jøgler og formidler, og vi lot oss begeistre og imponere over hans teatralske og fengende engasjement i sangen.  I tillegg til at han synger kjempebra (og kan alle tekstene utenat!), akkompagnerer han seg selv på en allsidig og velklingende måte, alltid med vekt på historien som skal fortelles i visene.

Både kjente og ukjente publikummere i lokalet hadde en kjempekoselig kveldsstund med Glorvigen på podiet!

 

   

 

   

  Kari Svendsen og Per Arne slik vi er mest vant til å se ham - med bandoneon.