Fagernestreffet 2008

Motto: "Ingen for god - Ingen for dårlig"

 

Alle foto og tekst: © fo2:2ne

Copyright © 2001-2008

 

Fagernestreffet hadde sitt 30 års jubileum i 2007, og det ser ikke ut til at arrangører og deltakere hadde tenkt å gi seg der.

11.-13. januar 2008 var det på nytt treff på Fagernes Hotell. Hotellet var på det nærmeste fullbooket av musikkinteresserte.

 

   

 

  Tidspunktet ser fortsatt ut til å være heldig og er valgt med omhu, da det sjelden er flere treff som kolliderer i begynnelsen av januar. Mange trekkspillklubber og mindre grupper er gjengangere. 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL må også kunne regnes som gjengangere, da de hadde salgsutstilling for 7. året på rad. Fra to scener var det som vanlig dans både fredag og lørdag kveld. Det er helt tydelig at ”Østfoldingæne” trives godt i Valdrestraktene, for i år var deltakelsen derfra helt uten sidestykke. Nykommerne ”Lekvollguttæne” har noe av sitt utspring fra gruppa ”Mitti Østfoll”. Halden Trekkspillklubb ble stiftet i 1958 og valgte også i sitt jubileumsår å starte med moro i Fagernes. For å få sjansen til å spille enda mer har noen av Haldenserne dannet gruppa ”Marinetta”. Moss Trekkspillorkester var med for første gang i fjor og gjorde ”comeback” i år. ”Østfoldgutta” og ”Wescopen” er også typiske gjengangere med fotfeste i ”det mørke innland”. Gruppa ”Dalimellom” fra Hønefossdistriktet har besetning på to trekkspill og fele samt komp og serverte god musikk til gammeldansfolket fra Norges ulike dalfører og flatbygder.  

  Mange benyttet anledningen til å prøvespille flere ulike  merker og modeller i "bua" til 3KKSPILLTROLL          

 

   

 

   

  Nykommere - "Lekvollguttæne"       Ola (Karlstad) og Liv - henvoldsvis på trekkspill og vokal  

 

   

 

   

  "Marinetta" fra Halden       "Marinetta"  

 

   

 

   

  "Paul Mauruds" - komp: Kåre Rudseter (gitar), Ivar Blomskog (gitar), Øyvind Gustavsen (bass).       Paul Maurud himself  

 

   

 

   

  Kåre Rudseter       "Mr. Flowerforest" - Ivar Blomskog  

 

   

 

   

  Moss Trekkspillorkester       Moss Trekkspillorkester  

 

   

 

   

  "Knut Åges" - Eigil (gitar), Fred Olsen (bass), Åge Bråten (torader t.v.), Knut Lehn (torader), Ragnar Hosarøygard (trekkspill)       "Knut Åges" med litt annen besetning  

 

   

 

   

 

"Mitti Østfoll" - fra Østfold ;-)

     

Foran f.v.: Arne Westby, Randi Fjærvik, Arild Bergby.

Bak f.v.: Inge Fjærvik, Tor Erik Larsen (gitar), Nils Torgersen (bass)

 

 

   

 

   

  "Wescopen" fra Østfold       "Wescopen"  

 

   

 

   

  "Østfoldgutta"       "Ragnars"  

 

   

 

   

  "Ragnars"       "Ragnars" - (Ragnar Hosarøygard t.h. med sitt rosemalte Bugari)  

 

   

 

   

  "Bjørn Pauls" - Terje Martinsen og Bjørn Paul Johnsen ( t.h.) på trekkspill       Asbjørn Holm (trommer), Per Bredesen (bass), Frank Thomassen (gitar) og så var det gitarist nr. 2, da... Kan noen hjelpe selv om vi sikkert burde vite det?  

 

   

 

   

  Terje Martinsen (t.v.) & Sigurd Johannessen....       ...med samme "jazzkomp" som "Bjørn Pauls"  

 

Jazzelskernes repertoar ble ivaretatt av ”Bjørn Pauls” og ”Terje Martinsen & Sigurd Johannessen” både under konserten og til dans. Roy Enger og hans venner fikk også vist at jazz kan fremføres på torader gjennom bl.a. et knippe Beguine-medleys i eget arrangement.  Konserten lørdag ettermiddag etter en god lang lunch er tradisjon på Fagernestreffet, men den har en tendens til å bli litt for lang om man har lyst til å benytte seg av noe av hotellets andre fasiliteter. Uansett fikk de som holdt ut til slutt med seg mange godbiter. Innslag som skilte seg ut var bl.a. Thorleif Westbys (fra Dalimellom) soloframføring av sin egen ”Musettevals” og Trygve Hoffs vakre og melodiøse ”Et lys i mørketida”, også denne i eget arrangement. Han har samarbeidet en del med Vadsø trekkspillklubb som har hatt en egen oppsetning med Trygve Hoff-melodier. Treffets yngste deltaker var 15 år gamle Thomas Gorseth fra Vinterbro som fikk avslutte konserten med en fin tolkning av ”Under Paris himmel”. Hans far var ansvarlig for lydanlegget nede i Strandefjorden sal, og vi observerte god hjelp fra junior hele helgen. Knut Hammarstrøm hadde lydansvaret oppe i "Baren". 

 

   

 

   

  "Dalimellom"       Thorleif Westby (t.v.) og Jørn Hansen  

 

   

 

   

  Per Bredesen (bass) og Erlend Joplassen (fele)       "Dalimellom"  

 

   

 

   

  Roy Enger...       ...og noen av hans musikkvenner. Benny Lind (trommer), Frank Thomassen (gitar), Harald Rudi (bass)  

 

   

 

   

  Solo - Thorleif Westbys nydelige tolkning av Trygve Hoffs "Et lys i mørketida" utmerket seg klart på konserten       Solo - Bjørn Paul Johnsen fremførte et potpurri av jazzballader på konserten  

 

   

 

   

  15 år gamle Thomas Gorseth fra Vinterbro avsluttet konserten med en fin framføring av  "Under Paris himmel"       "Hauglands" fra Brumunddal - Eva T. og Geir Harry Haugland spilte i år kun til dans  

 

   

 

   

  "Noteslavene" fra Drammen....       ....med litt forsterkninger  

 

   

 

   

  De lokale "Slidringadn"          

 

   

 

   

  "Halden Trekkspillklubb"       Halden TK kan i år feire sitt 50 års jubileum. Vi følger med på hva de kan komme til å finne på.  

 

   

 

   

  Nykommere - "Krydder"       Jørn Hansen med "krydderdame nr. 1", Ingeborg Danbolt, på bass  

 

   

 

   

  "Krydderdame nr. 2 og 3" - Elin Lesteberg (t.v. som hevdet hun ikke hadde spilt på 13 år) og Maya Woldmo - begge fra Krøderen       "Buskspill" - Sølvy Olsen (t.h.) kjørte kveldstur fra Nannestad for å få med seg lørdagskvelden. Her sammen med en av "Slidringadn"  

 

   

 

   

  "Rosenkranz"       "Bjørns" fra Enebakktraktene avsluttet den offisielle dansespillingen i baren  

 

Årets treff virket også som inspirasjonskilde for nykommergruppa ”Krydder”. Jørn Hansen (fra Dalimellom) hadde byttet ut ”storspellet” med torader. Med sin bedre halvdel Ingeborg Danbolt på kontrabass hadde han med seg to ”Spicegirls” til på torader – Maya Woldmo og Elin Lesteberg – begge fra Krøderen. Elin betrodde oss at det var 13 år siden hun hadde hatt toraderen fremme, og at dette var gruppas andre opptreden. Vi får nok høre mere til disse, for her oste det av spilleglede.

 

Og ny sjanse får de i alle fall til neste år, for på plakaten i lobbyen stod det klart og tydelig ”Velkommen til Fagernestreffet 2009”!

 

Lekvollguttæne – Lavvogutta – Paul Mauruds – Knut Åges – Mitti Østfoll – Østfoldgutta – Ragnars – Bjørn Pauls – Ola og Liv – Marinetta – Moss Trekkspillorkester – Wescopen – Halden Trekkspillklubb – Terje Martinsen m/fl. – Roy Enger m/venner – Hauglands – Noteslavene – Bjørn Pauls – Krydder – Bjørns – Dalimellom – Slidringadn – Rosenkranz