festival CASTELFIDARDO

13.-19. oktober 2008

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2008

 

 

Den internasjonale trekkspilluken i Castelfidardo omfatter nå mer enn bare selve konkurransene som det hele startet med. Festivalen "Premio E Concorso Internazionale Cittá di Castelfidardo" har fått det mer folkelige navnet "Festival Internazionale Fisarmonica" - eller enda enklere sagt - "fif". Med økte sponsormidler fremstod i år den 33. festivalen i ny drakt. Tidligere har man opplevd å måtte lete seg fram til mer eller mindre bortgjemte konkurranselokaler og spisesteder. Sponsorene hadde i år vært meget rause med trykking av et fyldig, gratis program - også med engelsk oversettelse - som man fant i enhver butikk eller restaurant/kafé. Dessuten var alle evenementssteder var nummerert og godt merket.

 

Nytt av året og virkelig i tiden var "Music reality show" der to musikere, Luca Colantonio (trekkspill) og Corinna Presi (vokal og gitar), skulle bo hele uka i et transparent hus på Piazza Don Minzoni rett utenfor inngangen til byporten i Castelfidardo. Seansen ble kringkastet på internet 24 timer i døgnet. Festivalarrangørene sørget for tre måltider om dagen, og de to holdt en timeslang "live" konsert to ganger i døgnet. I løpet av oppholdet i det transparente huset fikk de også besøk av ulike internasjonale og nasjonale gjester. 

 

Ettersom arrangørene var tilgodesett usedvanlig godt vær denne uka, selv i Italia for denne årstiden å være, foregikk selve åpningskonserten utendørs på Piazza Don Minzoni. Her var det den legendariske amerikanske trekkspilleren Frank Marocco og gruppen Marea som vartet opp med klassiske jazzevergreens i smakfulle arrangementer helt til fullmånen tittet frem.

 

Ukas program forøvrig bar preg av kreativitet og nytenkning med programposter som "Baby Music Club" og "Coffee Art & Sound". De byansvarlige har innsett at bygninger smekkfulle av historie må tas vare på og har satt i stand en rekke nye lokaler hvorav et var tilegnet "Opera & Accordion". Her fant vi utstilling av utsøkte Bugari og ZeroSette modeller i kombinasjon med originale operakostymer fra berømte operaer side om side. Et orkester med velskolerte utøvere kun med digitale trekkspill fra MusicTech så også verdens lys under festivalen. Ideen til prosjektet har sitt utspring i ønsket om å trekke oppmerksomheten mot dagens unge og definere dette som en "up to date" tradisjon under utvikling. Trekkspillet i Italia er for tiden inne i en positiv periode. Morgendagen blir fort historie, og det skapes stadig nye verdier og tradisjoner som må ivaretas.

       

 

         

  Byporten i Castelfidardo       Den gamle byen blir tatt meget godt vare på.  

 

         

  "Music reality show"  - Luca Colantonio (trekkspill) og Corinna Presi (vokal og gitar)       Live show to ganger i døgnet  

 

         

  Programlederne       Joda, - det gikk jo på et slags engelsk også ;-)))  

 

         

  Med bymuren som naturlig kulisse beæret trekkspilleren Vincent Abbracciante Borsini-familien i forbindelse med bortgangen av et familiemedlem       Fullmåne, fin temperatur og stemning  

 

         

  Ikke noe å si på publikumsoppslutningen på Piazza Don Minzoni       Frank Marocco & Marea in concert  

 

         

  Frank Marocco       "Marea" - f.v. Massimo Tagliata (trekkspill), Frank Marocco (trekkspill) og Andrea Dessi (gitar). Bak, litt gjemt, Massimo De Stephanis (bass) og Roberto Rossi (trommer og vokal).  

 

         

  Imponerende lysshow....       ... i alle regnbuens farger  

 

         

             

 

         

  MusicTech Digital Accordion Orchestra hadde øvelse       Opera & Accordion  

 

           

  Detaljer i et blomsterbed i Castelfidardo