Alle foto: © fo2:2ne

TREKKSPILLTREFF I FJELLHEIMEN

28.-30. september 2007

 
 

 

 

   

 

   

 

   

 

 

Siste helgen i september var det ikke bare vakre høstfarger som lokket folk til fjellheimen. Det er Trond Lønstad som nok en gang er ”skyld i” at et nytt treff for trekkspillere og danseglade fant sted 28.-30. september. Trond hadde ikke før fått avviklet Randsfjordtreffet i mai, før han ble forespurt om det kunne være aktuelt med et treff på Spåtind Høyfjellshotell ved Synnfjellet i Nord-Torpa – og Trond har ”dessverre” ikke lett for å si nei. Sammen med hotellets ledelse har han jobbet knallhardt med markedsføringen i sommer og delt ut informasjonsflyere til fjern og nær. Spesielt hyggelig måtte det også være for hotellets nyansatte direktør, svenske Maria Jedkvist, å oppleve en slik god respons og dermed fullbooket hotell.

 

 

 

  Nyansatt hotelldirektør fra 16. august - Maria Jedkvist          

 

 

På Randsfjorden har det til tider vært over 30 grupper og orkestre som har stilt opp til dansespilling. Spåtind-treffet var til sammenligning mer kompakt med kun tre hovedorkestre som var forhåndsannonsert – ”Bjørn Turtums gammeldansorkester”, ”Dalimellom” og ”Granberg & Dyrud”. Selv om spillegleden virket uendelig hos disse, satte de nok trolig pris på litt avløsning av Kalle Johnsens kvartett, Ola Karlstad, ”Riv & Slit” og ”Hauglands”. Willy Jacobsen sørget for å ivareta lydbildet. Det fantes kun én scene på hotellet, men dansegulvet bar derimot preg av en solid størrelse fra hotellets storhetstid i motsetning til ”frimerkevarianten”.

 

 

 

 

   

          Atter en treffgeneral - Trond Lønstad  

 

   

 

   

  Dalimellom - Thorleif Westby og Jørn Hansen (trekkspill)       Dalimellom  

 

   

 

 

Buskspillforholdene var kanskje ikke av de aller beste, ettersom det måtte tas hensyn til at skilandslaget skulle tidlig opp til trening lørdag morgen. Vi tipper de kunne fått vel så mye ut av kondisjonstreningen om de hadde lagt denne til dansegulvet og holdt tritt med de som etter seks timer i strekk kunne karakteriseres som ”skjortblaute”.

For de som trengte en pust i bakken, var det enkelt å ta seg en tur innom 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL som hadde stor salgsutstilling av trekkspill.

 

 

 

 

 

   

 

   

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS hadde stor salgsutstilling av trekkspill.       Thorleif Westby og Sølvy Olsen var innom for å prøvespille.  

 

   

 

   

  Bjørn Turtums gammeldansorkester       Bjørn Turtums gammeldansorkester  

 

   

 

   

  Tor Arne Sandviken (bass) og Bjørn Turtum (trekkspill)       Asbjørn Stensrud (fele), Kolbein Kjørren (gitar) og Stig Rune Byrøygard (trekkspill)  

 

   

 

   

  (Narve) Granberg & (Aksel ) Dyrud       Spilleglede og innlevelse som det ikke er til å ta feil av  

 

   

 

   

 

   

 

   

  Hauglands       Et par av de mange danseglade  

 

   

 

   

  Roy Enger og Eva T. Haugland       Harald Rudi, Geir-Harry Haugland og Trond Lønstad (for anledningen)  

 

   

 

   

  Ola Karlstad       Vokalisten Liv  

 

   

 

   

  Paul Maurud (t.v.) var med i Olas gjeng       Roy Enger  

 

   

 

   

  Den ene halvdelen av Kalle Johnsens kvartett...       ....og den andre halvdelen. Her Kalle selv med trekkspillet.  

 

   

 

   

  Riv & Slit       Riv & Slit. Tove Kanten på torader, og lydmann Willy Jacobsen - her på bass.  

 

   

 

   

  Litt "buskspill" ble det jo. Roar Hensvold og Per "bass" Bredesen fikk virkelig øvd inn "Postfører Lie"...       Også noen flere forsøkte å dra i gang litt "buskspill".  

 

   

 

   

  Roy Enger og Harald Rudi med litt fransk under konserten på lørdag.       Musikkinteressen ble også vekket blant kjøkkenpersonalet. Kokken hadde nesten tårer i øynene da han for første gang på tolv år fikk låne en kontrabass og kompet taffelmusikkpianisten i spisesalen.  

 

Neste års treff på Spåtind er allerede planlagt til 26.-28. september 2008. Da kommer i alle fall Bjørn Turtums gammeldansorkester fra Vågå og Lom tilbake, og foreløpig ser det ut til at de får selskap av Tore Svendsberget og Jo Fredrik Øiamo som skal sørge for Jularbodraget.