På konsert med OTK 2007:

Alle foto og tekst: © trekkspill.no

Copyright © 2001-2008

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 
 

Konsert og fest på

Sagene Festivitetshus

20. oktober 2007

 

 

   

Oslo Trekkspillklubb

på hjemmebane

 

  Alle foto: © fo2:2ne       Oslo Trekkspillklubb. Dirigent Erik Bergene  

 

 

Endelig ble det anledning å høre Oslo Trekkspillklubb i deres lokalmiljø, nærmere bestemt på Sagene Festivitetshus, Oslo. Det bereiste orkesteret har presentert et solid og variert repertoar i både Tsjekkia (Praha) og på Island, og omsider ble det mulig for hovedstadens innbyggere, samt tilreisende, å ta del i de fine musikalske opplevelsene.

Lørdag 20. oktober 2007 hadde de innbudt til en halvannen times konsert med derpå følgende dans. Flere med oss har selvsagt hørt dem i aksjon under NM på trekkspill i klassene for underholdningsmusikk/orkestermusikk hvor de hvert år utmerker seg, men vi ønsker alltid å høre mer enn et par komposisjoner. Det er ikke bare på NM at landets eldste trekkspillorkester fra 1945 gjør seg bemerket, men også utenfor landets grenser, noe vi forstår godt etter konserten. Orkesterets dirigent, Erik Bergene, hadde arrangert samtlige numre så nær som ett, og er således en fantastisk kapasitet.

 

 

   

 

Vi fikk høre både britiske, skotske og rumenske danser. De tre første numrene var viet til klassisk musikk, men likevel ikke vanskelig hørbart stoff for publikum. Dernest fikk vi kveldens solonummer ved orkesterets trolig yngste medlem Yngvild Vivja Haaland Ruud, som fremførte ”Minka” av Juri Kasakov. Resten av konserten ble mer underholdningspreget med bl.a. et latinpotpurri, filmmusikk (”Mission Impossible Theme”) og ”Seterslått” av Jan Magne Førde som eneste virkelige norske innslag.  Noen utdrag fra ”Riverdance” av Bill Wheelan, som ble framført første gang som pauseinnslag under Melodi Grand Prix i 1986, var tiltenkt som avslutningsnummer, - men ”hvis dere klapper lenge, har vi nok et ekstranummer på lur”, hintet Bergene.  Publikum klappet og var ikke vanskelige å be, og vi fikk så høre klassikeren ”Hora Staccato” til slutt.

 

   

 

   

  Solist Yngvild Vivja Haaland Ruud bakerst t.v.          

 

Men det var så langt fra helt slutt. Oslo TK hadde innbudt klubber og grupper til dansespilling og fest etter konserten. Med hele 10 grupper og orkestre som hver skulle fremføre sine halvtimes repertoarer, sier det seg selv med litt enkel hoderegning at kvelden ble både lang....og ikke minst hyggelig!

 

   

 

   

  Ås Trekkspillorkester       Ås Trekkspillorkester. Musikalsk leder Stian Aase t.h.  

 

   

 

   

  Moss Spellemannskompani       Moss Spellemannskompani  

 

   

 

   

  Moss Spellemannskompani       Moss Spellemannskompani  

 

   

 

   

  Asker og Bærum Trekkspillorkester       Asker og Bærum Trekkspillorkester  

 

   

 

   

  Asker og Bærum Trekkspillorkester       Musikalsk leder Lars Røyseng t.v.  

 

   

 

   

  Christiania Trekkspillklubb       Christiania Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Non Stop (Gammeldansgruppe med medlemmer fra OTK)       Non Stop  

 

   

 

   

  Strømmen Trekkspillklubb. Musikalsk leder Kjell Harald Langhaug t.v.       Strømmen Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Strømmen Trekkspillklubb       Strømmen Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb       Halden Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb       Halden Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Moss Trekkspillorkester....                                                       Foto: Solveig Nor       ...+ "3kkspilltroll" som kveldens gode hjelpere...                       Foto: Solveig Nor  

 

   

 

   

  "Bente (Midtsveen) og Frank (Andresen)"          

 

   

 

   

  Kiss junior har klart draget på trommene.       Christian Sundeqvist (=Jörgen Sundeqvist junior) er en skolert "trommis" og var med flere grupper som gjestespiller  

 

   

 

   

  Vidar Stenseth og Trond Bull Hansen tok seg knapt nok tid til en kaffekopp...       De opprinnelige fanene fra 1945 er fortsatt i bruk  

 

   

 

   

  Også pynten fortjener å bli foreviget...          

 

Gamle Aker Spelemannslag avsluttet dansen langt etter midnatt, men dessverre har vi ingen bilder av disse i aksjon da vi selv befant oss blant de spillende. Er det noen som tilfeldigvis har et bilde eller to å sende oss som vi kan legge ut?