Trekkspill- og toradertreff... eller omvendt –

”Mitti Østfoll”

 

© fo2:2ne

Svingen Torader, stiftet i 1993, har tilholdssted i Rakkestad, som vel ikke akkurat er det geografiske midtpunkt annet enn i Indre Østfold – populært kalt Indre Enfold av onde tunger. De synes det er ”ille morro” når responsen på invitasjon til innbudte klubber og grupper er så enorm. I tillegg til de rundt 100 spillende møtte vel 100 til for å danse, more seg og ”tælle té” lørdag 17. mars 2007 til det 12. treffet som man kom fram til etter en gjennomgang oppe i de ”små grå”.

 

   

 

   

  Trøgstad og Båstad TK       Trøgstad og Båstad TK  

 

   

 

   

  Trekkspillkameratene - Halden       Trekkspillkameratene - Halden  

 

   

 

   

  Borg II       "Tæll Té"  

 

Toraderspillerne var nok i flertall, men de fleste gruppene benytter ofte litt forsterkning av et trekkspill eller to. 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS lagde også liv med stor salgsutstilling av både ”analoge” og digitale trekkspill i tillegg til godt utvalg av toradere.  Imidlertid gjelder ”3kkspill-loven”: ”Du skal ikke ha annet enn trekkspill, men det er greit med en torader på si’.”

 

   

 

   

  Lørenskog Toraderi       Lørenskog Toraderi  

 

Gruppa ”Høyt og lavt” hadde desidert kveldens beste vokalist i Ann Helen Lilleng. De varierte sin avdeling med swing-låter og gammeldans. Maridalens trekkspill- og toraderspillere klarte også å variere lydbilde noe fra de andre med hjelp av fløytetoner.

 

   

 

   

  "Høyt og Lavt": Ann Helen Lilleng (vokal), Knut Ravneng (gitar), Lars Petter Westli (trekkspill), Roar Hellberg (bass), Einar Sandvik (trekkspill)....       ..og Tor Samuelsen (trommer) (dessverre litt skjult)  

 

   

 

   

  "Maridalen" med toraderspillere, fløyte, vaskebrett..       ...og trekkspill  

 

Folksomt ble det på scenen når Svingens 24 rødskjortede musikanter entret scenen. Det må tillegges at de hadde ofret av sin egen spilletid for å komme i havn rundt ved midnattstider. Hans Bjørnstad gjorde i så måte en god konferansier- og ”innpisker”jobb. Vi dro også kjensel på flere av Svingens ansikter i andre mindre grupper og konstellasjoner, så spillegleden var så absolutt til stede.

 

   

 

   

  Svingen Torader       Svingen Torader  

 

Mange var det som også benyttet sangstemmen, deriblant Gamle Aker Spelemannslag som på ordentlig Østfoldkorrekt dialekt unisont stemte i at ”æljen skjønner ingen ting...” i ”Dans på Röhmertopf”. Det er trolig heller ikke så mange som noen gang har svingt seg på dansegulvet etter sangtekst og toner fra Øystein Sundes ”Piken fra konfesjonsfabrikken”.

 

   

   

     

Gamle Aker Spelemannslag

     

 

   

 

   

  Mitti Østfoll       Mitti Østfoll  

 

   

 

   

  Østfoldgutta       "Åge's": Einar Sandvik og Åge Karlsen (trekkspill). Leif Olsen (gitar) og Øistein Valbjørk (bass).  

 

   

 

 

Trøgstad og Båstad TK – Trekkspillkameratene-Halden – Borg II – Tæll Té – Lørenskog Toraderi – Høyt og Lavt – Maridalen TK og 2rader – Svingen Torader – Gamle Aker Spelemannslag – Mitti Østfoll – Østfoldgutta – Åge’s

 

 

 

 
 

  Salgsutstilling ved 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS