Nytt treff for trekkspillere på

Persmoen Aktivitetssenter

13.-14. juli 2007

 

 

   

- en arena for gode opplevelser -

Persmoen ligger i fredelige omgivelser i Eidskog kommune – ca. 20 minutter med bil fra Kongsvinger.

 

 

  Alle foto: © fo2:2re       Vertskapet forsøkte å gjøre det hyggelig på alle måter  

 

Persmoen Aktivitetssenter ligger ved Åbogen litt sør for Kongsvinger. Får du for lite trim, kan senteret hjelpe deg å holde formen ved hjelp av f.eks. økse- og hesteskokasting, staurbæring, sandvolleyball, fotballbowling, putball, sykling og kanoturer. Nå har de også fått dans og musikk inn på programmet. De har nå både ”lørdags- og søndagsdanser” og 13.-14. juli arrangerte de sin første festival hvor trekkspillerne regjerte.

 

   

 

   

          Flott område godt egnet for camping  

 

Vertskapet på Persmoen, Kari Bråten og Jan Nygård, har byttet ut en mindre vellykket kornproduksjon med tilbud om aktiviteter og opplevelser for folk i alle aldre. Den offisielle åpningen av Aktivitetssenteret var riktignok i august 2003, men etter dette har det blitt både lavvo og putballbane, og deres nyeste påfunn var altså en festival for trekkspillere. 80-årige Leif Fjeldbu har bistått med organisering av den musikalske delen av festivalen.

 

   

 

   

  ”Revehiet” var smekkfullt under åpningen fredag kveld – ikke av rever, men av trekkspillere som var samlet til felles avspilling av bl.a. – naturlig nok – ”Livet i Finnskogarna”, som bare ligger et ”steinkast” unna.        Allspill og åpning  

 

   

 

   

          Leif Fjeldbu (t.v.)  

 

   

 

   

          Kari Bråten med Jan Nygård litt gjemt bak konferansieren  

 

   

 

   

  Glåmdal Trekkspillklubb          

 

   

 

   

  Dansegulvet i ”Revehiet” går for å være et av landets beste, men litt potetmel måtte til for å få den riktige gliden.          

 

   

 

   

  Kåres Gjeng       Gruppa bærer navnet med rette, da vi oppdaget 2 x Kåre - Kåre Rudseter på gitar og Kåre Jahr (t.v.) 82 år t.v. på trekkspill.  

 

   

 

   

  Sveng-Gjengen       Kari Bråten serverte godsaker "Granbaren" inne i lavvoen.  

 

   

 

   

  Gruppa "Ola & Liv" med forsterkninger       Ola (i midten) og Liv (t.h.)  

 

   

 

   

  Jo Jo Da       Lars Gundersens Orkester  

 

Området egner seg godt for campingliv og den harde gressbakken så ut til å kunne tåle en støyt av både vått og tørt. Den fikk i alle fall prøvd seg på de 100 campingvogneierne som hadde valgt å sjekke ut stedet. Nytt og pent sanitæranlegg gjør også campinglivet hyggelig, og for de som syntes det ble for rått utendørs mot midnattstider like før musikken ville gi seg, kunne man få varmen i kroppen og nyte kaffe og vafler inne i den koselige nybygde lavvoen med åpen flamme i midten. Her ble det forresten også livat med mer musikk og dans etter hvert.

 

Dette tror vi kan bli et aktuelt sted i fremtiden og det positive vertskapet håpet selv at treffet kanskje kunne bestå om femti år..., men da må nok en del av deltakerne ”fornyes”.