Jubileumsdans

 

LetoHallen

 13. oktober 2007

 

 

   

Nittedal Trekkspillklubb - 25 år

Midtbygda Trekkspillklubb - 15 år

 

 

  Alle foto: © fo2:2ne          

 

   

 

 

Den store LetoHallen på Dal ved Nannestad var ikke til å kjenne igjen etter at Nittedal og Midtbygda Trekkspillklubb hadde pyntet til jubileumsdans. Samtlige langbord var dekket med hvite duker og telys for å gjøre stemningen komplett. Nittedal TK fyller nemlig 25 år i år og Midtbygda TK (Nannestad) ligger litt etter, men har holdt koken i 15 år alt. 12.10.1992 ble Midtbygda TK stiftet av deres musikalske leder, Jan-Egil Schjølberg, som også overtok det musikalske ansvaret for Nittedal TK for 5 år siden. Som om ikke dette er nok leder han også for tiden en gruppe i Askim (som er så ny at de ikke har rukket å finne noe passende navn) samt en gruppe i Horten. Datateknologi og webkamera har bidratt til at det er mulig for Schjølberg å holde på med alt dette i tillegg til også å komponere litt på si.

 

En bedre jubileumsmiddag for trekkspillklubbenes medlemmer var unnagjort kvelden før, og lørdag 13. oktober ønsket Schjølberg å dele begivenheten med flere ved å stelle i stand til en skikkelig jubileumsdans.

 

  Jan-Egil Schjølberg - for anledningen avbildet med et lånt Serenellini musettetrekkspill fra utstillingen til "3kkspilltroll".          

 

   

 

   

  Jubilantene åpnet dansen       Nittedal TK/Midtbygda TK  

 

Frank Andresen var hentet inn som kveldens programleder. Det var også innleid førsteklasses lys- og lydutstyr. Den romslige scenen var delt i to, slik at musikerne avløste hverandre uten noe stopp i programmet. De presenterte et variert repertoar, og vi vil tro at alle de fremmøtte fikk høre noe de likte. Eksempelvis hadde de to glade herrene Aksel Dyrud og Narve Granberg blant annet en Hadelandsrag fra Sverige på programmet, ”Litt Bakpå Hæla” tok seg av swingrytmene og ”Bæljtrøkken” varierte lydbildet med fløyte kombinert med trekkspill og torader. 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL hadde salgsutstilling av trekkspill i foajéen og mange var innom for å prøvespille.

 

Det var tatt høyde for 600 publikummere under borddekningen, men dessverre klarte man ikke å fylle opp med flere enn rundt 200. Til tross for en noe laber oppslutning av bygdefolket, forstår vi på Schjølberg at lysten til å arrangere nok en dansefest i LetoHallen så absolutt er tilstede, men da må nok formen for markedsføring endres. Vi ønsker ham uansett lykke til!

 

   

 

   

  Junior Steinsgårdskroken          

 

   

 

   

  ...også kom det med noen seniorer...       ...så da ble det Senior Steinsgårdskroken  

 

   

 

   

  (Narve) Granberg & (Aksel) Dyrud       (Erling) Maribo & (Tore)Svendsberget  

 

   

 

   

  "Litt Bakpå Hæla" - Harald Gulbrandsen       "Litt Bakpå Hæla" - Åge Vestli (trekkspill), Willy Jacobsen (gitar)  

 

   

 

   

  "Litt Bakpå Hæla" - Hugo Stensrud       "Litt Bakpå Hæla" - Idar Ramb (bass)  

 

   

 

   

  Ullensaker Spelmannslag       Ullensaker Spelmannslag  

 

   

 

   

  "Anettes" i dansebandstil...       ...og meget bra vokalinnslag.  

 

   

 

   

  Nannestad og Hurdal Trekkspillklubb       Sølvy Olsen (t.v.)  

 

   

 

   

  Stange Trekkspillklubb       Stange Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  "Bæljtrøkken" - Ranveig Nordbryhn = Frøken Fløyte       "Bæljtrøkken" - Anette Kjernsli  

 

   

 

   

  "Bæljtrøkken" - Kim Nielsen (trekkspill t.v.) og Dag Nordli. Willy Jacobsen på gitar i bakgrunnen.       "Bæljtrøkken" - Eivind Kjernsli  

 

   

 

   

  Stange Toradergruppe...       ...viste ekte spilleglede fra scenen.