Foto:

© fo2:2re

 

Laxsjötreffet

1.-3. juni 2007

 - nytt trekkspilltreff på

 Laxsjön Camping og Friluftsgård i Dalsland

     

 

Alternativene er mange sommerstid når det gjelder trekkspilltreff. Til tross for at ulike Aktivitets- og Kulturkalendre er tettpakket med musikalske tilbud til publikum og utøvere, er det stadig noen som drømmer å arrangere sitt eget treff. Frank Kjell Andresen er en av disse. Trofaste festivalgjengere kan vanskelig ha latt være å legge merke til denne omgjengelig og musikalske fyren. Traktering av gitar, bass og trekkspill går like fint. I tillegg er han begavet med en sangstemme som egner seg perfekt i jazzsammenheng. Han er stadig vekk å observere sammen med Halden TK og Moss TO – og på festivaler er han til stadighet å finne på scenen.

 

   

 

   

  Treffgeneral Frank Kjell Andresen - litt sliten etter mye forberedelser...       ....men med musikk går alt så mye lettere! Linda Johansen på trommer (datter av Nils Johansen)  

 

1.-3. juni 2007 dro han like godt i gang et nytt trekkspilltreff på Laxsjön Camping og Friluftsgård i Dalsland i Sverige. Plassen har en sentral beliggenhet ved vannet Laxsjön mellom Billingsfors og Dals Långed, og har god kapasitet til campingvogner samt en del hytter for overnatting. Dessverre plasket regnet ned hele fredagen, men trekkspillere er ved godt mot og vendte ikke nesa hjem for det selv om det gikk litt trått med dansen utendørs. Lørdag morgen våknet man derimot til solskinn og blå himmel, og det ble hyggelig å overvære konserten i det fri på ettermiddagen. Gerd og Aage Thuen framførte bl.a. polkaen ”På akebrettet” som er tilegnet dem, men vi trenger neppe å ta fram dette på en stund. Lørdag kveld var det musikk og dans til utover mot midnattstider.

 

   

 

   

  Konsertkonferansier Aage Thuen       "Nils og Roar" - t.v. Roar Knudsen og Nils Johansen  

 

   

 

   

  En liten del av det store campingområdet       Laxsjön  

 

I etterkant viser det seg at omtrent 75 campingvogner og et tyvetalls hytter var okkupert av festivaldeltagere, og at også mange lokale var innom arrangementet. Det var flest nordmenn å høre selv om vi befant oss i Sverige, så her trives ”Østfoldingær” bra. Mot eventuell hjemlengsel kan vi anbefale Vinmonopolets prisliste som sengelektyre ;-)

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb tok dagens øvelse utendørs       Allan Levin (t.v.) og Roy Enger med trekkspillkos i sola  

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb - musikalsk leder Simen Korsvold stående       Halden Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Roy Enger med Terje Dyrud (gitar)       Gerd og Aage Thuen  

 

   

 

   

  Moss Trekkspillorkester       "La Monic" - Monica Gustavsson  

 

   

 

   

  Trøgstad og Båstad Trekkspillklubb       Trøgstad og Båstad Trekkspillklubb  

 

   

 

 

Noen av de observerte:

Nils og Roar – Annette og Eivind – Muntergjøken – Roy Enger – Halden Trekkspillklubb – Gerd og Aage Thuen – Helge på Torp – Moss Trekkspillorkester – Allan Levin – Terje Dyrud – Frank Kj. Andresen – La Monic (Monica Gustavsson) – Mitti Østfoll – Trøgstad og Båstad Trekkspillklubb

 
 

  Kjersti Asklund