Trekkspillernes Nyttårskonsert  
  Alle foto: © fo2:2ne  

 

Det kan herved fastslås at utsagnet ”..og jula varer helt til påske”, definitivt har noe for seg. 16. januar 2007 holdt nemlig trekkspillerne ved Oslo kommunale musikkskole på Grønland Kulturstasjon nyttårskonsert i stedet for julekonsert, da det som kjent kan bli nok aktiviteter ellers i desember for noen og enhver. Selv om det på vei til konserten var vanskelig å finne rester og spor igjen av noe som kunne minne om jul eller vinter, var i alle fall scenedekoren på Kulturstasjonen nok ”julete” til at litt stemningen omsider kom tilbake. Det sørget også Trekkspill-Juniorene for, da de åpnet med ”Nissepotpurri” i arrangement av Anders Grøthe.

 

   

   

  Marita Rendedal - "Vem kan segla för utan vind?"   Piraveen Perinparajan - "Gammel jegermarsj"   Malene Drabløs Myreng - "Pastorale"  

 

Etter å ha skummet fort igjennom det innholdsrike to siders programmet, tenkte vi at muligens måtte natten tilbringes her også, men trekkspillærerne og arrangørene Brit Laila Ouff og Anders Grøthe er vant til å håndtere barn, og sceneskiftene gikk utrolig glatt. De presiserte at denne gangen skulle alle som ønsket å spille på konserten få anledning. Første avdeling var avsatt til solister og duetter. For flere av de minste var dette deres ”debut”-konsert, og man kan selv tenke seg til hva som skal til av mot når en 4-5 åring har 50 par øyne stirrende på seg. Noen syntes det var trygt å ha læreren der med litt bistand når det ble for skummelt, deriblant vesle Anna Ouff Grøthe som fremførte ”Så går vi rundt om en enebærbusk” i duett med pappa Anders. Litt adrenalin kan være spennende for de minste også, og de fleste strålte på vei ned fra scenen – tydelig fornøyd med sin egen prestasjon, noe vi klart må si oss enig i.

 

   

 

   

  Nora Hader og Julie Abildsø Arnesen - "Der Spielmann - Ländlicher Tanz"       Ina Ringerike (t.v.) og Ella Guthushagen - "Farvel"  

 

   

 

   

  Siv Mjøs - "Vise fra Norsk miniatyrsuite"       Lillesøster Frida Mjøs - "Snegl, snegl"  

 

   

 

   

  Debutkonsert for Anna Ouff Grøthe (4)       Trygt med pappa Anders som duettmedspiller. Det gikk riktig så fint etter å ha konferert litt med ham foran publikum ;-)  

 

   

 

   

  Truls Grepperud - "Yesterday". Hårfrisyren stod også i stil til melodivalget ;-)       Helene Joten - "Nå tennes tusen julelys". Det var litt mindre skummelt med lærer Brit Laila Ouff ved sin side  

 

Live Berger Brekke og Ida Løvli Hidle, som gjorde en formidabel innsats under VM på trekkspill i Asker i oktober i 2006, har vokst ut av Kulturskolen, og befinner seg for tiden som musikkstudenter i Trondheim. Derfor var Kenneth Larsen (16) blant de eldste på kveldens konsert og hadde en fin fremføring av Vittorio Montis ”Czardas”.

 

   

 

   

  Adam Njå - "Bestefarvalsen" - med et smil på lur etter framføringen       "Bestefarvalsen" var også en av de første melodiene Kenneth Larsen startet med, men har alt nådd langt og fremførte krevende "Czardas".  

 

   

 

   

  Karoline Abildsø Arnesen (t.v.) og Gunhild Viljugrein Stølen - "Kardemomme-gryte"       Tuanh-Khanh Nguyen - "Ngan cach" - et vietnamesisk vakkert stykke i arrangement av Anders Grøthe  

 

   

 

   

  Trioen TaLaNa (forbokstavene) - "Kontradans". Lan-Anh Nguyen (t.v.)       Quang-Nam og Quang-Tam Huynh - "Matrosdans"  

 

   

 

   

  Oskar Guthushagen og Kaja Ringerike - "Immer cool bleiben"       Guro Wiig, Clara Schjødt og Truls Grepperud - "Ukrainsk polka"  

 

   

 

   

  Withuran Wijeyara (t.v.) og Kajanand Murukuppillai - "Menuett"       Jean Kristoffersen - "El paso"  

 

   

 

   

  Jean Kristoffersen og Kalle Moberg - "Fest i Roma"       Peter Hjertholm - "På trammen"  

 

Andre avdeling var viet til orkestermusikk fremført på trekkspill der Anders Grøthe hadde arrangert samtlige melodier. Trekkspill-knøttene var først ut med ”Ballongvisa” og ”Pigalle” der Oskar Guthushagen var solist på sistnevnte. Deretter var det Bærum og Oslo Fisarmoniske Orkester sin tur med ”Swedisch-schott’sch” og jazzvalsen ”Spring in Central Park”. Trekkspill-Juniorene avsluttet med ”Sommerdag på Mjøsa” og ”Västgötasväng” – så kan vi bare begynne å lengte etter lysere dager og ser frem til en mulig sommerkonsert.

 

   

 

   

  Trekkspill-Knøttene: Oskar Guthushagen (t.v.) var solist på den franske valsen "Pigalle".       Trekkspill-Knøttene. Godt med hjelp fra de litt større..  

 

   

 

   

  Trekkspill-Knøttene       Trekkspill-Knøttene  

 

   

 

   

  Bærum og Oslo Fisarmoniske Orkester       Bærum og Oslo Fisarmoniske Orkester  

 

   

 

   

  Trekkspill-Juniorene       Trekkspill-Juniorene  

 

De som mener at trekkspillet i Norge er på vei til å dø ut grunnet liten rekruttering burde ganske enkelt ta seg en tur på Kulturskolens neste konsert. Slik feilinformasjon må for all del stoppes så fort som mulig...........