"Julebordtrekkspillfestivalen"

2.-4. november 2007

 

Tekst og alle foto: © fo2:ErlingEmilBjørnli

 

Weekenden 2.-4. november gikk den årlige Gautefall-festivalen av stabelen på Gautefall Hotell i Drangedal for 16. gang, men for undertegnede var det første gang denne festivalen ble besøkt. Inntrykkene som sitter igjen er bare positive. Svein Bjørnsen har vært primus motor helt siden starten for 15 år siden. Han er å finne i ”Tones orkester” som har tatt navnet etter Tone Norheim Klausen, og som også har vært hans medarbeider i festivalarbeidet.

 

Været var helt topp, - kanskje litt kaldt, men det hører jo årstiden til, og hva gjør vel det når man kan holde varmen på dansegulvet til musikk fra over 20 ulike orkestre med et bredt musikkrepertoar. Det var dans på tre forskjellige scener både fredag og lørdag - "Hovedscenen, scene B og Bistro/Pub".

Dessuten var det var også gratis konsert fra Hovedscenen på lørdag ettermiddag.

 

Hotellet var ”fullt til randen”, og det vil si det samme som at det var ca. 400 gjester som spiste julemiddag på lørdagskvelden. Dette var iberegnet gjester fra de tilhørende leiligheter i området. Det var dekket til middag i tre forskjellige saler, deriblant sågar den ene dansesalen, så man kan si at plassen var til fulle utnyttet.

 

 

Flg. grupper og orkestre deltok på festivalen:

 

P.A. Røstad jr. orkester--Uten mål og mening--5 Borg--Tones orkester--Øyvind og Merethe--Sverre Risdals orkester--Sveriges Cultband--To Halve--Nissespretten--Tores orkester--Nils og Roar--Ragnars--Fredrikstad Trekkspillklubb--Etter Fjøstid--Guttorm Eftestøl--Roger`n--Øyvind Barfot--Trogfjellduren--Sokkelesten--Svingen Torader--På Sporet--Ole Ingvalds Orkester--Bygdeoriginalene--"The Pistoleros"

 

   

 

   

  For noen startet festivalen allerede i bussen...       "Nissespretten"  

 

   

 

   

  Svingen torader       "På Sporet"  

 

   

 

   

  Tores Orkester       "Nils og Roar" med hjelp av Frank Andresen (gitar), Øistein Valbjørk (elbass) og Frank Marberg (trommer)  

 

   

 

   

  Sverre Risdals Orkester       Sverre Risdals Orkester  

 

   

 

   

  "Ragnars"       "Ragnars"  

 

   

 

   

  Fredrikstad Trekkspillklubb       Fredrikstad Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Buskspill i resepsjonen. F.v. Leif Olsen, Nils Johansen, Åge Karlsen og Einar Sandvik       "5 Borg" består av Leif Olsen (gitar), Øistein Valbjørk (elbass), Åge Karlsen (trekkspill), Einar Sandvik (trekkspill) og Frank Marberg (trommer)  

 

   

 

   

  "Etter fjøstid"       "Etter fjøstid"