Trekkspillets Dag

9. juni 2007

 

Fiskertorget, Fredrikstad

 

 

   

  Alle foto: © fo2:2ne          

 

>>Bildereportasje fra Trekkspillets Dag 2006

 

   

 

 

Fredrikstad Trekkspillklubb (FTK) og værgudene har tydeligvis et godt vennskap. Lørdag 9. juni arrangerte FTK Trekkspillets Dag for 13. gang og sommervarmen var skrudd på så det holdt. En flott og romslig trailer fungerte som scene og var plassert på Fiskertorget med utsikt mot kanalen med yrende båtliv.

 
 

  Fredrikstad Trekkspillklubb (FTK)       Jan-Ivar Aasen - leder av FTK  

 

   

   

  FTKs musikalske leder Tom Arild Andersson t.v.          

 

FTK åpnet selv med en drøy halvtimes spilleøkt hvor også lokale komponister som Per Grimstad var representert. De ble avløst av Gamle Aker Spelemannslag. De ble presentert for å være fra Oslo, men faktisk de fleste er nok innvandrere – opptelleren, Tore-A. Ødegård, har da vitterlig trådd barneskoene i Indre Østfold. Publikum satte tydeligvis pris på frisk gammeldans, men etter en halvtimes tid måtte de overlevere stafettpinnen til de ennå mer lokale Lars Petter Westli og Einar Sandvik som vel kaller seg ”Høyt og Lavt”. De hadde som vanlig et variert repertoar, men vi savnet sangsolisten denne gangen. Karin og Bjørn Myhrer + komp avsluttet med en swing-avdeling. FTK overholdt HMS-forskriftene til punkt og prikke hva gjaldt å sørge for å holde musikernes væskebalanse intakt ved servering av kaldt drikke til musikerne under øktene da temperaturen nok var nærmere 50C i utsatte solbestrålte områder av ”estraden”.

 

   

 

     

  Gamle Aker Spelemannslag øver i Oslo, men de fleste er "innvandrere".

F.v.: Tor Samuelsen (for anledningen på trommer), Bjørn Brennhaugen (bass), Tore-A. Ødegård (oppteller), Odd Kvarmestøl (gitar), Kjell Sponnich, Frank Andresen, Roar Hensvold, Bjørn Myhrer, Karin Myhrer, Tone C. Hundére. Else Marit Vesteng, Toril Kjenslie og Solveig Nor var dessverre ikke tilstede.

Foto: © Knut Olav Bjørke

         

 

   

 

   

  Tor Samuelsen          

 

   

 

   

  F.v.: Lars Petter Westli og Einar Sandvik          

 

   

 

     

  Karin og Bjørn Myhrer (t.h.) med sang og swingende rytmer          

 

   

 

   

  Bjørn "bass" Brennhaugen og Odd Kvarmestøl      

Det var absolutt livlig i Fredrikstad denne forsommerlørdagen, og det var mye mer enn tonene fra trekkspill å lytte til. Vi observerte både glade korsangere på bytur og flere korps underholdt på ulike steder.

 

Neste år er det den 14. gangen!!!