En av landets eldste trekkspillklubber – Fredrikstad - inviterte til 60-års jubileumskonsert søndag 18. februar hvor Halden Trekkspillklubb og ”Teletuten” var gjester. Kjell Sterkerud, primus motor for det meste som har med trekkspill å gjøre i Østfold, geleidet oss behagelig igjennom konserten.

 

  Alle foto: © fo2:2re          

 

     

     

     

Jubilant Fredrikstad TK i samspill med "Teletuten"

     

 

   

 

   

  Fredrikstad TK          

 

   

 

 

De akustiske forholdene i Fredrikstad Frikirke var langt fra de beste, men til gjengjeld gjorde deltagerne sitt ytterste for å tilfredsstille de mange publikummerne. Vi fikk høre både ”marsjær” og ”valsær”, både i norsk, svensk og fransk tapning fra de to klubbene. Det var dessuten urfremførelse av FTKs Jubileumsvals med bysbarnet Arnstein Johansen som komponist. Frank K. Andresen og Bjørn Edvardsen hadde et artig duettinnslag med ”musetterende franske ”go’låter”.

 

 

 

 

 

 

 

  Frank K. Andresen (t.v.) og Bjørn Edvardsen          

 

Bandet ”Teletuten” med sine 15 medlemmer på for det meste ymse blåseinstrumenter + komp, svingte utrolig bra med sine gode arrangementer på kjente standardmelodier. De fleste i dette orkesteret, for det var egentlig ikke korps, har sitt utspring i ”Televerket” og kommer fra Sarpsborg, men vi observerte da vitterlig en Indre Østfoll’ing midt på førsterekka. Dette var et riktig friskt pust blant alle trekkspillene og som ”grand finale” fikk vi høre dem i samspill med jubilanten Fredrikstad Trekkspillklubb i ”We’ll meet again”. ….og det gjør vi nok.

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb          

 

   

 

   

  "Teletuten"