FJØSTREFF

14. april 2007

  Alle foto: © fo2:2re          

 

 

"Hvor er potetmelposen?” Når det må strøs for tredje gang, er det et godt tegn på at dansegulvet blir flittig brukt! Det gjorde det til gagns på forsamlingshuset Ignarbakke i Enebakk 14. april der gruppa ”Etter fjøstid” arrangerte ”Fjøstreff”. Vi fikk straks øye på den blå Stratos-kua som hang i taket over scenen, og som dermed indikerte for oss at vi hadde kommet riktig.

 

 

   

 

Initiativtaker Pelle Edlund, ikledd slips dekorert med kuer, er å finne både i Strømmen Trekkspillklubb og i ”Etter fjøstid” og var ikke helt sikker på om dette er 12. eller 14. gang. Det at man har kommet ut av tellinga er uten betydning når interessen for treffet stadig er stigende. Med god orden og styring på spillelista, gikk sceneskiftene mellom årets 14 inviterte grupper fint etter planen, mens de 5 gruppene som stod på venteliste, var det dessverre ingen mulighet til å presse inn.

 

   

 

   

  Pelle avløser lydmikseren et øyeblikk       Fullt var det på dansegulvet støtt  

 

   

 

   

  "John sine høner"       Han i midten er da nødt til å være John ;-)  

 

   

 

   

  Lørenskog Toraderi       "Styggen på låven"  

 

   

 

   

  "Rallar'n"       "Rallar'n"  

 

   

 

   

  Asker spell og danselag       Kenneth Larsen (16) t.h. er med på å dra ned gjennomsnittsalderen...  

 

I år kom de mest langveisfarende helt fra Gol, mens gruppa ”Rallar’n” hadde kanskje mest tilknytning til Ignarbakke i og med at de øver der. Utstyrt med riktig dekorerte T-skjorter var det ikke vanskelig å se hvem som tilhørte Asker Spell og Danselag. Ingunn Bjørgo stod i spissen for ”spellerne” og kunne fortelle at hun en gang i tiden var den eneste i Asker som spilte torader. Hun trenger ikke føle seg alene lenger for toraderinteressen blomstrer nå som aldri før i Asker. Med de stedsriktige navnene ”John sine høner” og ”Styggen på låven” bidro blant annet disse til mer dansemusikk.

 

   

 

   

  F.v.: Endre Pedersen, Ingunn Bjørgo og Kenneth Larsen       Ingunn Bjørgo og bassisten Jorulf Kolsvik.  

 

   

 

   

  Svingen Torader (Rakkestad)       Maridalen Trekkspillklubb  

 

Litt humor er heller ikke å forakte, og det var vel ingen som ikke trakk på smilebåndet når en av jentene i ”Etter fjøstid” plutselig var forvandlet til hu Aslaug Blautmyra fra Setskog med oransjefarget hår.

 

   

 

   

  Aslaug Blautmyra fra Setskog lyktes ikke å få liv i pianoet...       ....noe som skyldtes et fremmedartet legeme  

 

   

 

   

  ...så da var det bedre at Aslaug ble med "Etter Fjøstid" på scenen       Pelle Edlund  

 

Det er hyggelig å se hva bekjentskap på Ransäter (Bälgespel vid landsvägskanten) har ført med seg for ”Etter fjøstid”, for det var visst slik det en gang startet.....

Enebakk Spelmannslag - John sine høner – Lørenskog Toraderi – Styggen på låven – Rallar’n – Asker spel og danselag – Ingunn Bjørgo m/flere – Svingen Torader – Maridalen Trekkspillklubb – Etter fjøstid – Kings Cross – Best-Før – Us fire – Uten mål og mening