Fransk og digitalt

 

 

 

   

under DM på trekkspill, distrikt 1

(Oslo, Akershus, Østfold)

 

Hosletoppen skole, Bærum

24.-25. mars 2007

  Alle foto: © fo2:2ne       Ludovic Beier  

 

Årets distriktsmesterskap (DM) på trekkspill for distrikt 1 (Oslo, Akershus, Østfold) i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund ble arrangert på Hosletoppen skole i Bærum 24.-25. mars 2007. Asker og Bærum Trekkspillorkester og TrekkspillRingen Asker stod for en flott arrangørjobb.

 

Det er hyggelig å observere at de minste var meget godt representert ikke bare i orkestersammenheng, men også som solister. Litt stusselig ble det kanskje for Vibeke Reiten og Siv Mjøs som var eneste deltakere i klassen for Duetter f.o.m. 15 år. Deltakelsen i klassene for Gammeldans klubb/ork. G1 og G2 var heller ikke noe å hoppe i taket for, så her trengs det nok en liten ”høringsrunde” på hva som må gjøres annerledes.

 

   

 

   

  Ludovic Beier          

 

Det kan bli slitsomt nok for noen og enhver på et slikt arrangement, men de som klarte å holde dagen ut til lørdag ettermiddag, angret nok ikke på det. I samarbeid med Roland Scandinavia – Norge hadde 3KKSPILLTROLL (som forøvrig var representert med stor salgsutstilling av trekkspill) gleden av å kunne presentere Ludovic Beier i en forrykende konsert. Beier er kanskje ikke så kjent i Norge, men ble det så definitivt etter denne helgen. Han er født i 1978 i Frankrike og kommer fra en musikalsk familie hvor han lærte å spille tradisjonsinstrumentet trekkspill i ung alder. Han har beveget seg inn på jazzens område i de siste år i en stringswing-stil bl.a. i samspill med gitaristen Angelo Debarre. Han har allerede rukket å bli anerkjent i USA med deltakelse på stringswing-festivaler i New York det siste år. Direkte fra Gardermoen og opp på scenen demonstrerte han med lekende fingre mulighetene på Roland V-accordion mod. FR-7b (digital trekkspill) og inspirerte forhåpentligvis mange til å fortsette å øve på raske franske musettevalser.

 

   

 

   

  Moss Spellemannskompani - unge og ivrige       Moss Spellemannskompani  

 

   

 

   

  Moss Spellemannskompani       Moss Spellemannskompani  

 

   

 

   

  Asker og Bærum Trekkspillorkester       Asker og Bærum Trekkspillorkester  

 

   

 

   

  Moss trekkspillorkester       Moss trekkspillorkester  

 

   

 

   

 

Etter konserten var det foredrag om trekkspillets historie av Harry Andersen og Inge Torstenson, som ved hjelp av lysbilder og et en-raders durspill tok oss mange år tilbake i tid.

      2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS hadde stor salgsutstilling der man også kunne få prøvespille ulike Roland-modeller.  

 

     

     

      Eneste deltaker i klassen Gammeldans grupper G3, "Leger uten bremser", framførte bl.a. "Min utstoppede undulat vil for alltid være min beste venn!"      

 

   

 

   

          ...og eneste duett i klassen Duetter, durspill D4 - Stian Revhaug og Eddy Lyshaug (t.v.)  

 

   

 

 

Da får vi bare håpe at mange finner veien til Bø i Telemark der NM på trekkspill skal arrangeres 27. juni – 1. juli for å høre mye god musikk!