Alle foto:

© fo2:2re

 

Randi Tytingvåg

- bunnsolid ny jazzvokalist med bunnsolide musikere

     

 

   

 

  En av våre nye norske kvinnelige jazzvokalister, Randi Tytingvåg, hadde valgt kvinnedagen 8. mars 2007 til sin konsert arrangert av Nasjonal jazzscene på Belleville i Oslo. Den unge Stavangerkvinnen hadde dog tre herremenn som akkompagnatører – Anders Aarum (flygel), Espen Leite (akkordeon) og Jens Fossum (kontrabass). Vi må innrømme at vi følte oss litt ille til mote at Randi faktisk var et ubeskrevet blad i vår musikalske sfære. Hvordan kan et slikt dyktig talent klare å holde seg ”skjult”?  

 

   

 

   

 

Hun lager melodiøse låter i en dynamisk akustisk innpakning med innslag av både tango og klezmer, og er inspirert av både klassisk, pop/rock og cabaretmusikk. I fjor høst ga hun ut sitt andre album, ”Let Go”, til strålende kritikker. Albumet ble fulgt opp av omfattende turnering, og Tytingvåg ble for alvor etablert som bunnsolid jazzsanger og komponist. Hun har et sterkt personlig uttrykk og et bredt register, fra det helt skjøre til rå stemmebruk. Sammen med sine eminente musikere fylte hun Belleville denne kvelden med blå og dramatisk musikk. Vi er kjent med Espen Leites forbindelser til Seraphin Tangoensemble, og han så ut til å trives godt med å spille Randis musikk der vi i flere melodier uten tvil ante ukamuflerte Piazzollatendenser.

 

   

 

 

Det er ”kjekt” å se at trekkspillet blir trykket til hjertet av fler og fler unge musikere. Det er i samspill med andre og i slike intrikate arrangementer at det virkelig kommer til sin rett.

 

Hennes teaterkunnskaper kommer godt med når hun åpent og ærlig forteller publikum på kav Stavangersk om bakgrunnen for hvorfor hennes musikk har blitt til. Hun erklærte for publikum at hun for tiden holdt på å trappe noe ned, men etter at vi leser på hennes hjemmeside at hun debuterte på teaterscenen på Rogaland Teater i november 2006, er vi helt sikre på at dette ikke vil føre til noe mindre arbeidsmengde for den unge jenta i framtiden.

 

Du kan lese mer om Randi Tytingvåg her

 

  Espen Leite