TINDRA

Sleppkonsert med naturlige "lukkepiller" uten bivirkninger

  De 3 jentene i Tindratrioen - Åshild Vetrhus (vokal), Jorun Marie Rypdal Kvernberg (fele) og Irene Tillung (trekkspill) - er aktuelle med den ferske CDen "Lukkeleg vaking".

 

 

Se vår tidligere bildereportasje fra 24. april 2003

 

 
 

 

   

          Pressefoto  

© fo2:2re

 

   

 

 

Folkemusikkgruppen TINDRA har eksistert siden høsten 2000 og er sammensatt av kvederen Åshild Vetrhus frå Suldal i Ryfylke, felespilleren Jorun Marie Rypdal Kvernberg fra Fræna i Romsdal og vossingen Irene Tillung på trekkspill. Siden starten har TINDRA hatt en rekke meget varierte oppdrag, og tiden var nå inne for å samle deler av repertoaret på en CD utgitt av plateselskapet Talik Records som har fått navnet ”Lukkeleg vaking”. Gabriel Fliflet har stått som produsent av CDen. Halvparten av musikken er tradisjonsmusikk som de selv har tilrettelagt og arrangert for besetningen, og resten er nykomponert i egen regi.

I forbindelse med CDutgivelsen har TINDRA reist rundt på en konsertturné, og mandag 29. juni var turen kommet til Oslo. Stedet var ”Fabrikken” på Grünerløkka og konserten ble holdt i arrangement av OsloFOLK.

 

 

 

 

   

   

  Jorun Marie Rypdal Kvernberg   Irene Tillung   Åshild Vetrhus  

 

   

 

  De åpnet friskt med Irene Tillungs komposisjon ”Jig og du” – riktig en ”jigg”. TINDRA har med sine egne raffinerte arrangementer klart å skape sitt eget særpreg på musikken de fremfører. Det høres så forbasket enkelt ut idet de tre dyktige musikerne utfyller og støtter hverandre gjennom alle melodiene. Meget scenevante og teatralske har de også blitt de siste årene.  

 

 

Publikum fikk også høre noen sannhetens ord fra Petter Dass og en bonde fra Bjerkheim i den dramatiske ”Alle må dø”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

 

   

  Huldrelokken til geiter ”Kidde Ålo” ble fremført tostemt av Åshild og Jorun Marie mens hun samtidig ”klimpret” på to feler.       Man blir ubevisst tvunget til å lytte til Ragnar Hovlands tekst ”Den store trasten forelskar seg” slik som Åshild formidlet den gjennom sangen. ”For alt du gav” er melodisatt av Irene og er av den sørgmodige varianten.  

 

   

 

   

  Åshild hadde her dobbeltrolle herrelig frier med lue....       ....og her kvinne med muligheter til å avvise frieren.  

 

   

 

   

  Mer eventyr fikk vi servert i historien om ”Lille Lisa og ridder Alle”       Virkelig dramatisk ble det på scenen da TINDRA serverte oss nok en historie om en ridder (Jorun), en prinsesse (Åshild) og et troll (Irene).  

 

   

 

   

  Ridderen hugget trollets hode av, men prinsessen gikk da inn i ”Berget det blå”, kledde seg i sort og sørget over trollet.       Irene minnet om at prinsesser trives best hos troll!  

 

   

 

 

Etter endt konsert var både publikum og trioen selv i lykkerus, og publikum applauderte fram hele to ekstranummer. Først fikk vi høre at kjærlighet bokstavelig talt kan være smertefull med kjerringer som biter mannen både her og der. Avslutningsvis roet det hele seg ned med framføringen av ”Kvednafjell” der Åshild har tonesatt en tekst av sin bestemor fra Suldal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Og om du er nysgjerrig på hvorfor du aldri skal dra til ”Lasseskar for å fri”, får du vite svaret om du kjøper CDen ;-) (Det er en ”lukkepille” garantert uten bivirkning.)