Florida Accordion Association Annual

 

SMASH

 

 

   

10.-12. november 2006

 (6. gang)

 

Orlando, Florida, USA

 

  Alle foto: © fo2:2ne          

 

Selv med behagelig sommertemperatur ute og sol fra skyfri himmel, valgte likevel trekkspillinteresserte amerikanere å bli innendørs og heller delta på den 6. SMASHen (les TREFFet) som fant sted i Orlando i Florida 10.-12. november.

 

Det er fortsatt Karen Adam som trekker i trådene og sørger for at alt går som planlagt.

 

Programrammen var uendret fra de tidligere år og startet fredag kveld i baren med Café Accordion på hotellet Holiday Inn Select der også trekkspillere som ikke hadde fått plass i det ordinære programmet på lørdag fikk lov å underholde. Temaet for årets workshop ved Joe Cerrito var: ”You can play and get paid for it!” – artig selv om forutsetningene for dette i USA trolig er noe annerledes enn i Norge i alle fall.

 

Festivalorkesteret, under ledelse av presidenten i American Accordionists’ Association, Linda Soley Reed, rakk også å øve igjennom stoffet de skulle fremføre på konserten lørdag kveld. Karen Adam hadde også i år hentet fram noen ekstra godbiter foruten bl.a. Nick Ballarini og Carmen Vitanza. Tony Lovello virket å være i storform etter noe ryggproblemer tidligere år. Hans glissandoer og belgristinger er blitt hans varemerke, mens han samtidig ”stroller” mellom publikumsradene.

 

   

 

   

  Karen Adam - primus motor og ildsjelen bak SMASHen       Anthony Falco, 16 år  

 

Unge Anthony Falco (16) fra Johnston, Rhode Island, har spilt trekkspill i ni år, og var et friskt pust for den tilhørende forsamling. I 2005 ble han mester på trekkspill i New England Classical & Pop Entertainment divisions. Han har også et navn i andre trekkspillkonkurransesammenhenger. I 2005 konkurrerte han også i the International Entertainment Category i Dearborn, Michigan, med atten andre trekkspillere i toppsjiktet. Tross sin unge alder uttalte Falco at trekkspillet er hans store lidenskap og at vil forsøke å fortsette med dette resten av livet.

 

   

   

 

   

 

   

  En liten demonstrasjon av Rolands digitale trekkspill          

 

   

 

   

  "Vekk med alle mikrofoner - dette er den eneste jeg trenger for å snakke litt i"       Stas Venglevski med sin bayan  

 

Konsertens siste tre kvarterer ble tilegnet den meget sympatiske bayanspilleren Stas Venglevski, opprinnelig fra republikken Moldova (del av tidligere Sovjet Unionen). Han immigrerte til USA i 1992 og har gått i god skole hos russiske Friedrich Lips. Her ble det både finsk polka og klassiske stykker med artistiske tilsnitt.

 

   

 

   

 

   

 

   

 

Deretter var det fritt frem for buskspill i baren på hotellet – ikke som vanlig ut i de små timer, for av sikkerhetsmessige grunner måtte musikken stilne av ved midnatt........

      Det mest "buskete" bildet dette året.....  

 

   

 

   

  3hendig       Stas Venglevski (t.v.) fulgte med på Roar Hensvolds smakebiter av norsk musikk