Bildereportasje fra 2005

 

Skjærgårdstreffen 18.-20. august 2006

blant cowboyhatter og toradere....

 

Etter at siste dansen var over fredagskvelden, innså arrangørene at noe måtte gjøres med kapasiteten på dansegulvet. Antakelsene om at det ikke kom til å være mindre fullt på lørdagskvelden holdt stikk, og beslutningen om en umiddelbar utvidelse ble tatt. Lørdag formiddag var de kanskje noe i tvil om de hadde overvurdert dansepublikummets høye oppmøtefaktor, ettersom skumle regntunge skyer bredte seg på himmelen. Treffleder Knut Slotnæs opplyste til ”3kkspilltroll” at Agderposten hadde skrevet om at det var mulig å ”Spille bort skyene” - og slik ble det. Etter at konserten lørdag ettermiddag var gjennomført, var det bare go’vær i sikte. Det store campingområdet, som er idyllisk plassert ved sjøen på Tromøya i Arendal kommune, var okkupert med ca. 400 campingvogner. I tillegg bodde andre tilreisende i internatbygg og hytter som finnes på Hove leirsenter. Hensyntar man de dagsbesøkende, var det trolig over 2.000 besøkende innom denne helgen for å høre noen av de 44 ulike gruppene og orkestrene. Sikkert og visst ble det musikk for enhver smak både fra innescenen og fra utescenen i teltet.

 

   

 

   

  Lista Trekkspillklubb       © fo2:2re  

 

Av årets deltakende rene (”nydusjede”) trekkspillklubber nevnes bl.a. Ramnes TK, Tveit TK og Tønsberg TK. ”Brit Annes’” fra Stokke er for gjengangere å regne på Skjærgårdstreffen og serverte publikum ekte trønderinspirert gammeldans + også noe eget komponert stoff. Gammeldansrytmer fra de mange påmeldte toradergruppene manglet det heller ikke på. Her hadde eksempelvis grupper fra Åmli (”Trogfjellduren”), Nelaug (”På Sporet”), Ål (”Hallingladden & Loføtan”) og Oslo (Maridalen TK) tatt turen ned mot de mer sørlige breddegrader. Toradergruppa ”Søndagsskulen” fra Stavanger var sågar så mange at det knapt nok var plass til konferansieren på scenen. Dansebandpublikummet fikk også sitt gjennom både ”Ole Ingvalds” (Eiken), ”Slettas Orkester” (Sauland), ”Hauglis” (Arendal) og ”Danse Duoen” (Drammen).

 

     

     

     

Søndagsskulen, Stavanger

  © fo2:2re  

 

   

   

 

   

 

   

  Belg Blås og Komp, Sandnes

© fo2:2re

      Vestfold toraderklubb

© fo2:2re

 

 

   

 

   

  Vestfold toraderklubb

© fo2:2re

      © fo2:2re  

 

   

 

   

  Tønsberg Trekkspillklubb

© fo2:2re

      Tveit Trekkspillklubb

© fo2:2re

 

 

   

 

   

  Slettas Orkester, Sauland       © fo2:2re  

 

   

 

   

  Maridalen Trekkspillklubb, Oslo

© fo2:r2

      © fo2:r2  

 

   

 

   

 

Trogfjellduren, Åmli

© fo2:r2       Hauerseter Torader'n, Nannestad

© fo2:2re

 

 

   

 

   

  På Sporet, Nelaug

© fo2:2re

      © fo2:2re  

 

   

 

   

  Danse Duoen m /venner, Drammen. Lorang på keyboard, Einar Nilsen (gitar)....       ... og Roar Hensvold på sin 45 tangenters Serenellini "Gråpus"

© fo2:2re

 

 

   

 

   

  Ramnes Trekkspillklubb © fo2:2re       Terje Kvæl med sin nye Bugari 450/CHC © fo2:2re  

 

   

 

   

  Hauglis, Arendal

© fo2:2re

      ....og jammen synes vi ikke å dra kjensel på treffleder Knut Slotnæs til høyre.  

 

   

 

   

  Brit Annes, Stokke

© fo2:2re

      Anne Grete Lærum, Ola Tom Evje, Brit Åsvang

© fo2:r2

 

 

   

 

   

  Hallingladden & Loføtan, Ål

© fo2:r2

      © fo2:r2  

 

   

 

   

  Til ære for fotografen ;-))       Og stemning stod i teltduken....  

 

Så lenge værgudene spiller på lag med arrangørene og deler ut bonusdager hva gjelder gode sommertemperaturer, er det klart at dette også er viktige faktorer når det gjelder å fastholde Skjærgårdstreffens motto: ”Du blir i godt humør bare av å tenke på den!