Oslo Trekkspillklubb

 European Accordion Festival Prague 2006

20.-23. april

Oslo Trekkspillklubb
Bildet over: Oslo Trekkspillklubb m/dirigent Erik Bergene fotografert rett etter konkurransen.
Fotograf: Sven Engelund

Tekst og foto: b1te

Rett etter påske tok Oslo Trekkspillklubb med seg trekkspillene sine på flyet for å spille i en konkurranse med trekkspillorkestre fra bl.a. Russland, Jugoslavia, Irland, Tyskland, Italia og Tsjekkia. Alle hadde trekkspill i sekker og satset på at det gikk greit å ta det med seg inn i flyet. Det gjorde det heldigvis. De fleste reiste nedover på tirsdag 18. april og siden vi ikke hadde noe på programmet før torsdag, ble det tid for en visningstur med den svært så trofaste og kunnskapsrike guiden som orkesteret hadde til disposisjon gjennom hele oppholdet. Vi tok undergrunnsbanen, gikk på Karlsbroa og var innom St. Nicholas Church, en kirke som Mozart spilte i de fem gangene han var i Praha. Noen var også på orgel og obo-konsert i denne kirken seinere.

Foruten å spille i konkurransen som var på lørdag, deltok klubben også på et par andre konserter. Den første var på Jezek music academy hvor Ladislav Horak, en av dommerne i konkurransen, hadde innbudt klubben til å spille på en konsert. I tillegg spilte også Stian Aase og Lars Røyseng duetter samt at vi fikk høre lokale akkordionstudenter derfra.

På fredag spilte orkesteret i St. Nicholas Church hvor klubben delte en konsert med to andre orkestre som også var med og spilte i konkurransen. Det ene orkesteret, Castletown accordion orchestra Navan fra Irland, vant sin klasse for junior akkordion orkestre. Denne kirken ligger på torgplassen i Praha og det er mange turister som kommer innom og hører på, bl.a. var det flere begeistra tilhørere fra Norge.

 

Castletown accordion orchestra Navan fra Irland vant klassen for junior akkordion orkestre. East Antrim Accordion Orchestra deltok også på kirkekonserten i St. Nicholas church..
Oslo Trekkspillklubb spiller i St. Nicholas Church. St. Nicholas Church.

 

Endelig kom lørdagen og det var en spent trekkspillklubb som etter et par timers øving hver dag der nede var klare for å gjøre sitt beste i denne pompøse og svære konsertsalen i the National House. Salen var full av interesserte tilhørerer hvor nok mange stammet fra de mange orkestrene som deltok. Oslo Trekkspillklubb, med sine 13 trekkspill + dirigent i klassen for klassisk musikk (i underholdningsmusikk hadde de også med bass, gitar og slagverk) var et av de absolutt minste orkestrene. Det største av orkestrene var på ca. 30 trekkspill. Siden klubben deltok i både klassisk musikk og i underholdningsmusikk var det begrenset tid for å høre på de andre, men vi fikk i hvert fall gleden av å høre et serbisk orkester hvor samtlige utøvere spilte utenat (!), samt et russisk orkester viste også bredde og virtuositet av høy klasse.

 

Accordion Orchestra Akud "Sonja Marinkovic" Novi Sad, Serbia og Monte Negro. En fullsatt konkurransesal .

 

Oslo Trekkspillklubb ble kåret til vinner av konkurransen og en stolt dirigent Erik Bergene kunne med jubel fra OTK-leiren motta 1.prisen!
 

Ingen andre orkestre enn Oslo Trekkspillklubb stilte i begge klassene og gjorde det på en såpass imponerende måte at de klatret nær sagt helt til topps i begge to, kun noen "tideler" bak Garmonia“ Tula (Russia) i underholdningen.
Feiringen og seieren ble utover nattetimene feiret på den trofaste "stampuben" ved siden av hotellet. OTK sammen med passive medlemmer kunne se tilbake på en meget vellykket og opplevelsesrik Praha-tur idet flyet landet i regnværet på Gardermoen.

 

Oslo Trekkspillklubb spilte

i klassisk musikk:

"Die zertrummerte Kathedrale" av Vaclav Trojan,

"Three Schottisch Dances" av Malcolm Arnold/arr. E. Bergene

"Rondo-Capriccioso" av Wladislav Solotarjov/arr. E. Bergene

i underholdningsmusikk:

"Broadway!" av J. Stryne, F. Loewe, H. Schmidt, A. Schwarz/arr. E. Bergene

"Roumanian Dances" - trad./arr. E. Bergene

Dommerne var: Ladislav Horak, Georg Penz, Stefan Hippe.

 

Resultatliste