(11. gang)

 

15.-17. juni 2006

 

Foldfjorden, Aure

 

  >>Se bildene fra kirkekonserten her       Alle foto: © fo2:2re og fo2:2ne  

 

Var du en gang en av geografilærerens ivrigste elever, vil du trolig kunne plassere Foldfjorden i Aure kommune på Nordmøre umiddelbart på Norgeskartet. Fasiten ville ha fortalt at 40 km nordøst for Kristiansund N. blant fjell og fjorder og nesten helt ”Ut mot havet” i vest, finnes en liten kommune med et stort utøvende musikkmiljø. I historiebøkene finner vi heller neppe noe foreløpig skrevet om at den første Nordvesttreffen fant sted her i 1996, og at det dermed ble feiret 10 års jubileum i fjor.

 

Treffet har hatt ulike arrangører gjennom tidene, bl.a. Aure Toraderlag som i dag teller i alt 43 medlemmer. Fra 2003 har det vært ”Nordvesttreffens Venner” som har stått for arrangementet. Det var den entusiastiske Sigmund Fuglevaag som i sin tid hadde ideen om å lage et treff på det norske nordvestlandet. Grendehuset Bergtun har vært arena fra første stund. I tillegg var det i år satt opp et ekstra stort telt som tjente som ekstra scene og dansegulv.

 

   

 

   

  Fra franske toner på musettetrekkspill servert under konserten av Eva og Geir-Harry Haugland fra Brumunddal.......       .... til ekte "vømmølmusikk" med Vømmølknektane.  

 

Mange kjente trekkspill- og toradergrupper samt solister har gjestet Nordvesttreffen gjennom disse årene, og 15.-17. juni i år var det toraderjenta Anette Skullestad (Kongsberg) og trekkspilleren Ottar Johansen (Årnes) som var spesielt inviterte gjestespillere. Begge deltok på kirkekonserten torsdag kveld i Aure kirke som hadde en meget god oppslutning. Flere deltakere på kirkekonserten med et variert repertoar var Alf-Magne Langholm (trekkspill), trekkspill- og toradergruppa til Aure kulturskole, Eva og Geir-Harry Haugland og Aure toraderlag.

 

   

 

   

  Anette Skullestad måtte på oppfordring gjenta "Halleluja" som hun fremførte under kirkekonserten.       På torader fremførte fjorårets Norgesmester på torader bl.a. "Julenissens verksted" av Tom Willy Rustad - eller var det "Julinissens verksted" selv om det var midt i juni ;-))  

 

   

 

 

”Nordvesttreffens venner” besluttet i 2003 at overskudd ut over det som trengs av driftskapital for å drive Nordvesttreffen skal gå til Nordvesttreffens Musikkfond. Dette fondet skal støtte unge musikere i Aure. I 2005 ble det delt ut tre stipend på hver kr 1.000 til Line Årvåg (trekkspill), bandet ”Gnew” (ex. ”Gutan”) og Vegard Hansen (torader/trekkspill). Disse fikk vi bl.a. høre under årets familiekonsert. Årets tre stipendiater som så blir å høre på neste års konsert var Jon Åge Width Olsen (gitar), Sivert Ulfsnes (trekkspill) og Yngvild Gagnat (fele).

 

 

 

  Stipendvinner 1 i 2005: Line Årvåg - kr 1.000          

 

   

 

   

  Stipendvinner 2 i 2005: "Gnew" (ex. "Gutan") - kr 1.000       Stipendvinner 3 i 2005: Vegard Hansen - kr 1.000  

 

Nok en markering fant sted da ordfører Hans Lauritzen i Aure kommune hadde gleden av å dele ut Drømmestipendet. For tredje gang har Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping gleden av å glede ett hundre norske kunstnere ved å utdele Drømmestipendet. Blant de heldige i Møre og Romsdal kunne Alf-Magne Langholm og Vegard Hansen, begge torader, motta en sjekk på kr 10.000.

 

   

 

   

  Anette Skullestad og Alf-Magne Langholm       Blant vinnerene fra Møre og Romsdal  av Drømmestipendet utdelt av Norsk Kulturskoleråd , kunne Vegard Hansen og Alf-Magne Langholm motta en sjekk på kr 10.000. Gratulerer!  

 

   

 

   

  Alf-Magne Langholm       Vegard Hansen  

 

Oknes Belg & Bilde, Torvald Storstein musikk og 3KKSPILLTROLL hadde demonstrasjon og stor salgsutstilling av trekkspill på skolen ved siden av Bergtun, så her var det en unik anledning til å få prøvespilt ulike merker og typer.

 

   

 

   

 

Salgsutstilling av trekkspill: 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS.

 Oknes Belg & Bilde og Torvald Storstein musikk var også tilstede som utstillere.

      Sigmund "den Gode" Fuglevaag - her et velfortjent pusterom ved miksebordet.  

 

   

 

   

  Flyskrekk varmet opp i "buskene" før....       ....det var deres tur til å starte dansen lørdagskvelden.  

 

   

 

   

  Uten komp blir det dårlig med "trøkk" i dansemusikken - her Ivar Th. Dagenborg (gitar) og Eivind Kjernsli (kontrabass).       Ottar Johansen  

 

   

 

   

  Anette Skullestad og Vegard Hansen fikk også prøvd den pedagogiske biten - her som seminarlærere.       Det er ikke ofte elevene stiller opp frivillig på skolen på en lørdag morgen.  

 

   

 

   

  Fra v.: Sverre Karlsnes (gitar), Lars Moe (som har spilt til dans siden 3. juledag 1960), Alf-Magne Langholm (som ikke en gang var påtenkt i 1960) og Kurt Ove Karlsnes (bass).       Engens fra Singsås - et ekte familieorkester  

 

   

 

   

  Aure toraderlag teller totalt 43 medlemmer. Nåværende leder siden 1996 er Magne Åstrøm (ytterst til venstre).       Alf-Magne Langholm var 12 år første gang han tok i en torader. Det har blitt mye spilling etter den tid...  

 

   

 

   

  Et ekte "på sparket orkester" bestående av Polkagriser, Rundbrændere, Engens ispedd noen lokale.....       ...og Sigmund måtte på med pannebåndet for de spilte så svetten silte.  

 

   

 

   

  Polkagrisan toraderklubb fra Holtålen          

 

Det var rikelig med anledning til å ”rør på fotain” med musikalsk kveldskafé fredag inneholdende både ”Auretimen” med lokale innslag og Vømmøl-show. Lørdag kveld var det dansegalla med musikk fra to scener der det var ustanselig musikk til langt over midnatt med Flyskrekk orkester, Ottar Johansen, Grandes, Hauglands orkester, Anette Skullestad, Ivar Th. Dagenborg, Eivind Kjernsli, Engens, Polkagrisan toraderklubb, Gnew og Rundbrænderne.

 

   

 

   

  Grandes       Klikk på bildet over om du ønsker å se hele sangen.  

 

Vi antar at det blir mulig å ta turen også til neste år, for musikkmiljøet i Aure kommune er så langt fra dødt som det er mulig å komme. Spesielt hyggelig er det å se at bygdas lokale musikkrefter stiller opp for lærevillige unge musikkinteresserte for så å sende dem ut i ”den store verden” når de ikke har mer å tilføre. Det viktigste er at man kan hygge seg med musikk og det har ”Nordvesttreffens Venner” så desidert funnet ut!