musikmesse

 

 

   

Frankfurt am Main

29.03.-01.04.2006

 

 

 

 

 

     

     

      © fo2:r2      

 

De fleste av produsentene av musikkinstrumenter i verden presenterer sine produkter under den årlige MusikMesse Frankfurt som foregår 4 travle dager i mars måned – tre dager for innkjøpere og én publikumsdag. Dette året passerte publikumstallet 100.000, og det var også rekordmange utstillere.

 

Bildene viser noen få av trekkspillprodusentene som var representert, og man ser stadig et større antall produsenter fra Kina. Hohner trekkspill er også sterkt tilbake internasjonalt, selv om vi ikke ser mye til disse trekkspillene i Skandinavia.

 

Den viktigste nyheten er at trekkspillprodusentene fra Marche-regionen i Italia, hvor Castelfidardo ligger i hjertet, har dannet et konsortium som skal beskytte, promotere og utvikle instrumenter produsert i dette området. Konsortiet vil sertifisere medlemmenes instrumenter og innestå for kvaliteten og at det kun er benyttet komponenter fra dette området. Trekkspillbyggerfaget har en mer enn 150 år lang tradisjon i Castelfidardo, og de produsenter som deltar vil merke sine instrumenter med et ”Certificate of Origin and Quality”. Det er viktig i våre tider hvor alt og alle blir kopiert i land hvor arbeidskraft er langt billigere enn i Europa.

 

   

© fo2:2re

     

 

PIGINI med sin minste modell ”SIMBA” som er ny av året. Her representert ved f.v. Francesca Pigini, Tore-Arnfinn Ødegård og Roar Hensvold fra ”3KKSPILLTROLL”, samt Arild Schage fra den norske agenten H.L. Schage AS.

         

 

   

© fo2:2re

     

 

Dennis Novato fra Trieste i Italia, nr. tre f.v., er verdensmester på ”stayerische akkordeon”, og demonstratør for Lanzinger.

         

 

   

© fo2:2re

     

 

BUGARI med en stor og velbesøkt utstilling.