Alle foto: © fo2:2re

 

I et begeistret øyeblikk måtte vi ta oss selv i ikke impulsivt å rope ut ”mer” ettersom vi befant oss i kirkens rom.  Moss Spellemanns-kompani (MSK) hadde som avslutningsnummer akkurat fremført ”Tico Tico No Fuba” i et spesialarrangement av Skjalg Bjørstad som starter med vals og ender i sambatakter. Sofie Bjerketvedt tilførte arrangementet ekstra krydder med heftig sambadans foran alteret og noen sangstrofer. Ikke rart at nyttårskonserten i Ekholt kirke (Rygge), 21. januar, var godt besøkt om det er slikt de har servert publikum de to foregående år!

 

   

 

   

  Oslo Trekkspillklubb (OTK) har nylig feiret sitt 60 årsjubileum og er dermed Norges eldste trekkspillklubb.       OTKs dirigent Erik Bergene og arrangør av det meste av klubbens musikkframførelser.  

 

   

 

   

  OTK       OTK  

 

MSK stod som arrangører. Heidi Olsen Kiss leder MSK sammen med Otto Kiss, og er forøvrig med i Oslo Trekkspillklubb (OTK) som var invitert til å åpne konserten.  Dirigent Erik Bergene hadde arrangert både den lystige ”Grainger Suite” i tre satser som er basert på britisk folkemusikk og ”Iddisch Wedding Dance”.  Fra glad jødisk musikk bar det rett over til ”Budeiene på Vikafjell” av Sjur Helgeland. Helga Guren brukte hardingfela for å få fram kulokking til fjells, men gikk så over til sangmikrofonen for å formidle kjærlighetssorgen mellom kong David og Batseba som skildres i L. Cohens ”Hallelujah” – et krevende nummer som spenner over flere oktaver. Vidar Stenseth stilte sporty opp på gitar for å akkompagnere Helga, og ryktene sier at de på forhånd hadde fått øvd opptil flere minutter sammen.

 

   

     

  Helga Guren sang Hallelujah av L. Cohen.   Vidar Stenseth akkompagnerte.      

 

   

 

   

  Helga gjenskapte budeienes kulokking på Vikafjell på hardingfele.       Sofie Bjerketvedt og Per Emil Grimstad  

 

Deretter var det over til mere glade toner fra Kulturskolens marimbaorkester med musikk fra Zimbabve. Elevene byttet instrumenter og plass mellom ”Wadene N’anga” og ”Shauriako” der sistnevnte tittel visstnok betyr ”heksedoktoren kommer også på besøk”.

 

Den virkelige roen fant vi da Per Emil Grimstad akkompagnerte Sofie Bjerketvedts klokkeklare sang med en vakker tolkning av Eva Cassidys ”Fields of Gold” og ”Om kvelden” med tekst av Arnulf Øverland.

 

   

 

     

  Kulturskolens Marimba Orkester med musikk fra Zimbabve          

 

   

 

 

Og endelig var det selve arrangørenes tur der de minste elevene er med i MSKs rekruttorkester. Per Emil Grimstad har nylig overtatt lederoppgaven for rekruttene, og de fremførte to av hans egne komposisjoner ”Rekrutt” – en tango basert på ”Hvem kan segla” og ”Prompepolka”. Under fremføringen av S. Bjørstads ”Walt Disney Music” med hjelp av Sofie på sang, gikk tankene tilbake til fjernsynets Disney-julekavalkade før parabolantennens fødsel. De avsluttet som tidligere nevnt med ”Tico Tico”, og vi regner med at mulige tilstedeværende representanter fra menighetsrådet allerede for lengst har tilgitt både påkallelse av heksedoktorer og sambadans.

 

  Gudrun Lorentzen er leder for maribaorkesteret i Kulturskolen.          

 

   

 

   

  Per Emil Grimstad (ytterst t.v.) er for tiden leder av Moss Spellemannskompanis rekruttorkester.          

 

   

 

   

             

 

   

   

  Heidi Olsen Kiss (t.v.) - leder Moss Spellemannskompani sammen med...       ...Otto Kiss (med ryggen til)  

 

   

 

   

          Sofie i en frisk sambadans på kirkegulvet til Tico Tico.  

 

Mer dans og fest ble det til langt på natt etter en liten forflytning til Moss Tennisklubbs lokaler på Jeløya. Her spilte nemlig MSK, deler av Halden Trekkspillklubb, Moss Trekkspillorkester, Gamle Aker Spelemannslag, Nonstop og Magne Saure på keyboard opp til dans. Om det ikke ble hopprenn etter nyttårskonserten hadde man uansett alle muligheter for å fullføre nyttårsforsettene med mere trim og la dansen fremkalle liv i uante muskler.......

 

   

 

   

  Moss Spellemannskompani ...       ...åpnet dansen og festen i Moss Tennisklubb på Jeløya etter konserten.  

 

   

 

   

  Dette var ikke halve Halden trekkspillklubb engang, men trioen gjorde en god dansespillingsøkt - selv med lånt komp.       Ørstaværingen Magne Saure, nå bosatt i Nedre Eiker, fylte på med litt annet enn gammeldans, men god erfaring på trekkspill har han også fra gruppa "Stiv kuling".  

 

   

 

   

  Moss Trekkspillorkester....       ...på hjemmebane  

 

   

 

   

  "Nonstop" - f.v. Heidi Olsen Kiss, Lars Røyseng, Otto Kiss og Stian Aase.       Gamle Aker Spelemannslag (GAS) foto: © fo2:Pål Solberg