Trekkspill-

kafé

 

 

 

   

23. april 2006

 

Glenghuset,

Sarpsborg

 

 

 

          © fo2:2ne  

 

Søndag 23. april var ”Glenghuset”, det gamle KFUM-huset i Sarpsborg, omgjort til trekkspillkafé med telys på bordene og en noe dunkel belysning. Litt synd å stenge det etterlengtede vårlyset ute kanskje, men Einar Sandvik fra Borg trekkspillklubb kunne opplyse at vi må vente på flere kafétreff til høstmørket kommer. Dette var den tredje trekkspillkaféen som ble arrangert, og når en god ting ikke gjentas for ofte, er det mulig å holde interessen oppe blant publikum og de spillende.

”Glenghuset” i Sarpsborg så sin opprinnelse allerede i 1909 da tomten ble kjøpt for kr 800. Snart 100 år etter framstår husets brukere i dag som betydelige leverandører av kultur i Sarpborg. Huset brukes flittig av bl.a. foreninger, teatergrupper, stand-up og ikke minst av band siden scenen har bra med lys- og lydutstyr.

 

   

 

   

  Gamle Aker Spelemannslag (GAS)       © Erling Emil Bjørnli  

 

   

 

 

Gamle Aker Spelemannslag som holder til i Oslo var først ut på scenen. Besetningen talte elleve utøvere, og de betrakter seg selv som ”innvandrere” ettersom de aller fleste har sin opprinnelse fra andre steder i Norges land. Under framføringen av et allsidig norsk og svensk gammeldansrepertoar som er bygd opp over en ti års periode, hadde kanskje flere lyst til å danse, men dette lot seg vanskelig gjøre av fysiske arealbegrensninger – det måtte i så fall bli på bordene.

 

 

GAS - nå også med sangsolist Roar Hensvold på "Dans på Röhmertopf" arrangert av Frank Andresen

         

 

   

© fo2:2ne

   

  Ordentlig kaféstemning       Glenghuset - Gleng er forresten det gamle navnet på Sarpsborg  

 

   

© fo2:2ne

   

  Primus motor - Einar Sandvik          

 

     

     

     

Det er aldri for sent å starte der man slapp – selv om det er mer enn tjue år siden. Frank Andresen (t.v.) og Tore- A. Ødegård (t.h.) hadde gjenopplivet gamle ”kunstner” og fremførte ”Tango Simoni” og ”Synkende sol” av Erling Eriksen. For anledningen hadde de med seg Roar Hensvold (midten)som en god støttespiller.

  © fo2:2ne  

 

   

© fo2:2ne

   

  Svingen Torader fra Rakkestad      

Folksomt ble det igjen på scenen når Svingen Torader fra Rakkestad spilte opp med mer tradisjonelle gammeldanslåter.

 

 

Det ble den relativt nystartede Varteig Trekkspillkvintett – med besetning på seks - som hadde kveldens avsluttende numre. Her ble det både sang ved Kjell Sterkerud til kjente countrylåter og litt gammeldans.

 

Vi ses igjen til høsten.

 

   

© fo2:2ne

   

  Varteig Trekkspillkvintett med besetningen på seks.       Kjell Sterkerud bak sangmikrofonen