Fagernestreffet 2006

- fra rakfisk til Miles Davis

Alle foto: © fo2:2ne

Det er ikke bare i Trøndelag det er trivelig. Man kan også ha det meget hyggelig i Valdres. 6.-7. januar 2006 invaderte ca. 250 særdeles trekkspillinteresserte utøvere og lyttende Fagernes hotell. Den første helgen i januar har hotellet i 29 år avsatt til musikalsk utfoldelse. Eventuelle øvrige gjester får beskjed om at de tar inn på ”eget ansvar”. En av treffets gründere, Synnøve Fjeld, så ut til å storkose seg. Hun har i den senere tid fått hjelp av Team Tour hva angår bl.a. selve bookingen.

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb slapp seg løs under dansespillingen       Halden Trekkspillklubb  - her noe mer konsentrerte under konserten  

 

Fagernestreffet foregikk i tradisjonsrike former. Fredag kveld var det dessverre var det ikke nok grupper og orkestre til å holde dansen gående både i baren og i Strandefjorden sal, men lørdag kveld var begge scener og dansegulv igjen fullsatt. Derimot kunne man under hele treffet besøke salgsutstillingen til 2re-2ne-r2 3kkspilltroll som var tilstede for femte året på rad.

 

   

 

   

  "Østfoldgutta"       Paul Maurud (t.v.) og hans gladgjeng  

 

   

 

   

  "Nils og Roar" - t.v. Roar Knudsen og Nils Johansen (begge trekkspill)       "Torado"  

 

   

 

   

  "Solberg og Strøm" med Mari som forsterkning       Mere "Solberg og Strøm"  

 

   

 

   

  "Hauglands"       Roy Enger (torader) og Geir H. Haugland (trekkspill) i spontant samspill  

 

Tradisjonen tro ble det avholdt konsert lørdag ettermiddag. ”Notekløyverne” fra Asker åpnet seansen med et eget arrangert swingpotpurri. Det ble videre fremført evergreens på torader med Roy Enger, og mer musikk på torader ble det med gruppa ”Rosenkranz” fra Valdres, som hadde det desidert yngste kompet, og som ble dannet under Rakfiskfestivalen i fjor. Disse ble avløst av Terje Martinsen på trekkspill med god hjelp av Sigurd Johannessen som i sterk kontrast til foregående gruppe hadde valgt jazzmusikk av Miles Davis. Treffets yngste deltaker var Kenneth Larsen (14) fra Oslo, men den unge gutten er slett ingen nykommer på Fagernestreffet. Flere husker ham sikkert fra et par år tilbake, da han også deltok i konsertsammenheng. Hans vakre tolkning av Dag Gårdens ”Brurmarsj” er et ytterligere bevis på hans gryende musikalske kvalifikasjoner. For øvrig deltok Eiker Trekkspillgruppe, ”Hauglands”, ”Pål og Yngvar” som er å finne i Halden Trekkspillklubb. Halden TK er for gjengangere å regne på Fagernes og avsluttet konserten med ”Folies Bergere” (marsj) og ”Valencia” (pasodoble).

 

   

 

   

  "Notekløyverne" fra Asker       Flere "Notekløyvere"  

 

   

 

   

  Kenneth Larsen (14) fra Oslo       Eiker Trekkspillgruppe  

 

   

 

   

  "Rosenkranz"       "Terje Martinsen" (t.v.) med Sigurd Johannessen (trekkspill)  

 

   

 

   

  Roy Enger med venner       2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS fra Oslo hadde salgsutstilling av trekkspill  

 

   

 

   

  "Ragnars" - Ragnar selv til høyre med trekkspill       "Ragnars"  

 

   

 

   

  "Mitti Østfoll". Gruppens medlemmer har også tilknytning til toradergjengen "Svingen" fra Rakkestad - midt i Østfold       "Buskspill"  

 

   

 

   

  "Slidringadn"       "Slidringadn"  

 

   

 

   

  "Stegegjerdet & Co" - f.v. Frank Andresen, Roar Hensvold og Stegegjerdet       Stegegjerdet var spillesugen og lagde like godt en gruppe under treffet der og da...  

 

   

 

 

Vi har stor tro på at også det 30. Fagernestreffet kommer til å bli suksess. Det er hyggelig at trekkspillere fra eksempelvis Oslo og Sogn kan møtes på halvveien og utveksler melodier og spillestiler. Dessuten er vi spente på hva arrangøren har tenkt på som ”gulerot” hva angår neste års konsert. En slik godbit synes vi trofaste Fagernestrefftilhengere virkelig fortjener!

 

 

 

 

  Dansegulvet i baren var fullt til enhver tid