Alle foto: © fo2:r2          

 

Crispo  i samarbeid med Kulturskolen Mjølkefabrikken arrangerte årets Distriktsmesterskap for Hedmark og Oppland. Til forskjell fra distrikt 1 og 3 trengte innlandsutøverne bare lørdagen fra 11:00 til 15:30 til å få alle deltakerne gjennom sine ildprøver. 

 

Det var ialt 24 innslag med i konkurransene, over 13 grupper - så da er det relativt enkel matematikk at det var gode sjanser for medaljeplasseringer i de fleste klasser...   Litt overraskende var det at ikke engang Crispo selv  fantes på deltakerlisten i år, selv på "egen grunn".   Arrangementene foregikk i Kulturskolen Mjølkefabrikkens lokaler, som ga en hyggelig ramme omkring arrangementet.

 Dommere var Bente Midtsveen, Øystein Eriksen, og en av skolens egne instruktører Rolf Malm.

Alle DM-deltakere har muligheten til å delta på NM i trekkspill som i år arrangeres i Bodø 27. juni til 2. juli.

 

   

 

     

  Montro om dette er  eneste måten å få deltakerantallet til å øke på DM .... ?      Her en av "Bjerkes Budeier",  fra eneste gruppe i G4 - Gammeldans durspill orkester          

 

   

 

     

  Lensbygda Trekkspillklubb under sin leder  Finn Olav Alstad deltok både i U - Underholdning og G2 - Gammeldans orkester II.          

 

     

     

         

 

   

 

     

  Lillehammer Trekkspill- og toraderklubb, fjorårets dyktige arrangører av NM,  hadde gjemt toraderne veldig godt på årets DM - faktisk var ingen å se i det hele tatt,  - men hørtes også ut til å klare seg bra uten.          

 

   

Noen "Tordenskjolds soldater" blir det alltid,  her er den ene av de to deltakerne i G3 Gammeldans grupper - "The FAKTHO"  som de fakto kommer av forbokstaver i for- eller etternavn på deltakerne - og vi kjenner igjen blåskjortene fra Lensbygda Trekkspillklubb.  Eldste utøver er Kristian Kvikstad - 81 år.

     

             

 

   

 

     

  Fjorårsvinnere i NM hadde bedrevet vokaløvelser, og byttet ut "I"  med en "E"slik at det nå hadde blitt  E og kara - men go'foten rykket bra til i år også til "Hedmarkssno" av Sven Nyhus. Vi hadde ikke hatt noe imot om dommerne hadde forlangt at de hadde måttet spille noen slåtter ekstra for bedømmingens skyld ...          

 

   

 

     

  Bjerkes Budeier fra Sør-Fron var den eneste gruppen som stilte i G4 Gammeldans Durspill Orkester.