DM i Nordre Nordland krets av NTL.

 

 

 

 

 
 

  Tekst og foto: © randi torgersen          

 

Palmehelgen arrangerte Øksnes Trekkspillklubb distriktsmesterskap på trekkspill for Nordre-Nordland krets av NTL på Myre i Vesterålen. Værgudene var på vår side denne helgen og skapte en perfekt ramme rundt et velarrangert mesterskap.

I denne kretsen starter vi med ”åpent hus” fredag ettermiddag, da de fleste deltakerne kommer. Lørdag er det konkurranser fra kl. 10.00 til ca. kl. 17.00. På kvelden er det fest med middag, premieutdeling og dans. Helgen avsluttes med matiné søndag fra kl. 12.00 til kl.14.00. Her får vi høre vinnerne av de ulike klassene i tillegg til musikalsk innslag fra dommerpanelet.

Det vil kreve for mange ord å beskrive de allsidige musikalske inntrykkene man sitter igjen med etter helgen, og påsken vil nok gå med til å fordøye dem. Jeg velger likevel å nevne noen spesielt.

Lars Hasselberg Petersen fra Andøy var eneste solist i klassen durspill t.o.m. 14 år og må nok sies å være arrangementets største sjarmør! Under søndagens matiné fikk han med seg helgens mye brukte komp på trommer og bass samt sin far på gitar. De fremførte både vals, tango, boogie og noen fornøyelige kommentarer!

Rune Larsen forkledd som ”den gamle trekkspillhulken” får stå som det andre ytterpunktet, og også han hadde med seg det solide kompet bestående av Jan Olsen på trommer og Oddmund Finnseth på bass. Det ble mye latter i salen da denne humoristiske skikkelsen dukket opp i ”åpen klasse”. Rune er allsidig og behersker mange stilarter, noe han også viste i et livlig show under matinéen.

Arrangørklubben, Øksnes Trekkspillklubb, fikk spesiell ros for sitt innslag i ”åpen klasse”. De hadde med seg Victoria Sovatkina som sang på russisk sammen med dem i et potpurri med evergreens-melodier. Denne suksessen gjentok de under matinéen.

Melbu Trekkspillklubb ble stiftet i fjor og deltok for første gang på DM. Dette var en sprudlende gjeng med stort pågangsmot som antagelig blir vertskap både for årets årsmøte i kretsen og DM til neste år!

 

   

 

     

  Flakstad Trekkspillklubb under ledelse av Terje Brun          

 

   

 

     

  Melbu Trekkspillklubb            

 

   

 

     

  Øksnes Trekkspillklubb med solist Victoria Sovatkina      

 

   

 

   

  Fra dansespillingen på lørdagskveldens fest       Dommer Odd Einar Buvik  koser seg på matinéen  

 

          

     

  Utespilling - bokstavelig talt  - - men buskspilling ? på denne tiden av året, nei.... snøfonnspilling -?   Men et utrolig vakkert vårvær får stemningen opp før søndagens matiné.   Den gamle trekkspillhulken      

 

   

 

   

  Sjarmøren Lars Hasselberg Petersen      - med  komp