TrekkspillCruise

på Peter Wessel

 

18.-19. juni 2005

 

 

   
 

  Alle foto: © fo2:2re og © fo2:2ne          

 

De fleste har et hyggelig forhold til kombinasjonen trekkspill og båt, og mange hadde latt seg friste til å delta på TrekkspillCruise med ”Peter Wessel”. Arrangørene, Color Line og Norilds Musikk, engstet seg dermed unødig når de var usikre på responsen fra publikum. Det ble mange timer med trekkspilltoner mellom Larvik og Fredrikshavn 18.-19. juni 2005 for de omlag 500 deltakerne.

 

Flere av cruisedeltakerne har nok ”Skagerak-treffen”, som avsluttet sitt 10. arrangementsår på ”Peter Wessel” i 1992, fortsatt i minne. Allerede i foajeen traff vi på Kjetil Skaslien som satt klar med trekkspillet og fikk folk i stemning. Håvard Svendsrud var engasjert til å underholde med taffelmusikk ved trekkspillbuffeten. Etter middagen startet underholdningen med dans i den reserverte restaurant ”Skagerak”. Parallelt foregikk buskspill/dans i kafe ”Boulevarden” på dekket under. De øvrige artistene arrangørene spesielt hadde engasjert så som f.eks. Arnstein Johansen, Flyskrekk, Sven Nyhus kvartett og Hallingdal Kraftlag, var også plukket ut med tanke på variasjon og publikumsapell. Flere spilte til dans på lørdagskvelden, og samtlige deltok på den 4 timer lange konserten søndag under returen til Norge i baren ”Dynekilen”.

 

   

 

   

  Håvard Svendsrud - engasjert som taffelmusiker (du ser ham bak rekebollen ;-))       Christiania Trekkspillklubb (CTK) var med på cruiset for å feire sitt 30 års-jubileum.  

 

   

 

   

  Sven Nyhus Kvartett - aktuelle med ny CD.       Hallingdal Kraftlag - også aktuelle med ny CD.  

 

Sven Nyhus kvartett holder uten tvil fremdeles på, og nettopp dette er tittelen på deres nye CD som ble sluppet i januar – ”Vi hell’ da på...”, - og de holdt det gående til Hallingdal Kraftlag overtok scenen. Denne gjengen hadde en enda ferskere CD klar, og sceneskiftet gikk raskt og greit, da bare Nyhus med fela byttet plass med Jostein Sørbøen på torader. Flyskrekk Orkester fra Romsdal hadde et repertoar som også tok med seg låter i dansebandgenren, men gammaldans i umiskjennelig trønderstil var også på plass.

 

   

 

   

  Arnstein Johansen - på bildet fremdeles 79 år ;-)       Arnstein Johansen i swingduett med Sigurd Johannessen (t.h.).  

 

Trekkspillveteranene fra Oslo holder det også imponerende nok gående. Her ser man levende bevis på at alderen i alle fall ikke er til hinder for musikalsk deltakelse, og i orkesteret finnes også Arnstein Johansen som like godt fant ut han kunne feire sin 80 års-dag ombord på "Peter Wessel" som noe annet sted. Han kunne vanskelig unngå mye oppmerksomhet i denne anledning. Blant ”buskspillerne” i kafeen, fant vi bl.a. "Hauglands orkester" som fremførte melodier fra Arnstein Johansens repertoar og også flere av hans egne komposisjoner.

 

   

 

   

  Et friskt pust fra Eidsvoll - Vegard Storbråten Øye (13) fra Eidsvold med Marianne (14) på bass. Begge er aktivt med Steinsgårdskroken Spell og Danselag, Hurdal.       Flere friske pust fra "Flyskrekk Orkester" - et av Norges bedre gammeldansorkestre.  

 

Den yngste spillende treffdeltakeren var nok 13 år gamle Vegard Storbråten Øye fra Eidsvold med toraderspill og Marianne (14) på kontrabass. Vegard rakk allerede å bli rikskjendis i TV-programmet ”Sommeråpent” i fjor, da han spilte en selvkomponert låt ”på direkten” og gikk trolig ”rett hjem” hos seerne med sitt blide vesen. Begge er for øvrig aktive i Steinsgårdkroken Spell- og Danselag, og vil forhåpentligvis fortsatt kunne høres på trekkspilltreff – kanskje helt til de blir veteraner.

 

   

 

   

  Eva T. Haugland i "Hauglands Orkester" - dypt inne et sted i musettevalsen "Indifference"...       ...i godt samspill her med Geir H. Haugland (trekkspill), Harald Rudi (bass) og Roy Enger (gitar).  

 

   

 

   

  Bjørn P. Johnsen (midten) fikk ikke ha jazzhjørnet i "Boulevarden" for seg selv etter at Kjell H. Langhaug (t.h.) kom forbi...- noe sikkert verken han eller de ivrige tilhørerne hadde noe imot.       Kjetil Skaslien fra Finnskogen serverte Finnskog -, Piaf-, og Taube-toner i sin avdeling under konserten i "Dynekilen".  

 

   

 

   

  "Trekkspillveteranene", med Arnstein Johansen (t.v.), ga en times lang konsert i forbindelse med feiring av nevnte 80 års-jubilant.       Flere av "Trekkspillveteranene" med leder Alf Blyverket foran til høyre.  

 

   

 

   

  En etterlengtet gjenforening av "Nordkappkvintetten" med desidert lengst reisevei skjedde ombord under konserten i "Dynekilen". På trekkspill f.v.: Karstein Pettersen og broren Bjørnar Pettersen.       Den tredje trekkspilleren i "Nordkappkvintetten" trenger knapt presenteres - Kjell Harald Langhaug. Han hadde også sin egen soloavdeling før gruppas opptreden.  

 

Kjell Harald Langhaug representerte den nordlige delen av Norge sammen med de langveisfarende brødrene Pettersen, og gjenforeningen av Nordkappkvintetten var dermed uunngåelig.

 

Danseglade reisende lot seg ikke stoppe av for lite gulvplass, og det var til tider nesten umulig å få et glimt av de utøvende orkestre. Om det blir ny gjenforening av deltakerne på flere kommende TrekkspillCruise er opp til arrangørene å avgjøre.

 

   

 

   

  Håvard Svendsrud ga publikum i  kafé "Boulevarden" på lørdagskvelden en liten smakebit på søndagens konsert kalt "Klassiske svisker m.m." Svendsrud er forøvrig også CD-aktuell.       Etter at de "klassiske sviskene" var servert på Svendsruds bayan instrument, tok han etter begeistret applaus opp sitt musetteinstrument fra den andre kofferten og fremførte så omsider "m.m.". Valget falt på "Domi-vals" av Dominique Emorine.