Storefjell 2005

     

 

Storefjell Hotell ligger høyt og fritt, og utsynet til naturen omkring gir inspirasjon til musikalsk utfoldelse

 

     
Helgen 29. april til 1. mai ble årets "Storefjelltreff"  på 1001 meter avviklet   ( ja, 1001 meter over havet, da naturligvis...) Hotellet var smekk fullt, - vi hørte sågar at folk kom langt nede fra flatbygdene som måtte reise hjem på lørdagsnatten fordi det ikke var flere rom å få.   Miljøet omkring Andres Nibstad sitt Storefjell fornekter seg ikke - og den etterfølgende generasjonen tar godt vare på "musikktradisjonen" og fører den videre.    Lørdag ettermiddag var det konsert med stor variasjon, innledet av Hallingdal Kraftlag, og via både lokale innslag og mer langveisfarende - munnspillende gjest fra Sverige - endte konserten med Hallingdal Trekkspillklubb som blant annet framførte melodier "hjemmehørende på hotellet" - det vil si laget av Andres Nibstad selv.

tekst og alle fotos:©  r2

 

   

 

     

  Randi Dalen Bjerke fra Gol var en av de yngste som deltok, også i duett sammen med Sjur Hovden Borge, og det er trivelig å se at det kommer til nye utøvere som allerede viser gode takter og nok vil gjøre seg bemerket videre i framtiden.          

 

   

 

   

  Lars Nibstad takket publikum for å slutte så sterkt opp om arrangementet, og lovte å legge til rette for at dette fortsetter.   Og han kvitterte med noen friske låter i kjent Nibstad-stil.       Tones orkester er flittige rundt omkring på treffene, og så også her på Storefjell.   Dansefoten kunne vanskelig holdes i ro.  

 

   

 

     

  Hallingdal Trekkspillklubb leverte - både Hallingmarsj og andre melodier med lokalt tilsnitt - også laget av "mesteren sjøl" Andres Nibstad.       l  

 

 

   

 

     

 

Om Hallingdal Kraftlag må vi kunne kommentere at det vel må ha vært en tørrvinter i området, slik at de var nødt til å ta i bruk import-kraft ... - Gitarist Bekkelund (skal ikke ELV til for å lage kraft..) og bassist Kjensli fra Bæljtrøkken utgjorde derfor halve laget, men det var ikke så mye spenningstap i overføringsnettet...

 - Forøvrig bemerkes at hotelldirektøren nok hadde bommet litt på skiltingen bak til venstre  - det var absolutt ingen som "var ute og syklet" her ...!

         

 

   

 

   

 

Dalimellom har nettopp kommet ut med en absolutt anbefalelsesverdig CD -"Fel'gniarn" -  og leverte skikkelig god gammaldansmusikk.

      Litt bevegelse på scena er det flere som med fordel kan ta étter Dalimellom !   

 

 

   

 

     

  Særdeles hyggelig å se og høre var "White Wables" -  først den nokså sjeldne forekomst at det var bare kvinnelige medlemmer i gruppen - dernest at de var fra Danmark - OG at de viste seg å levere norsk-svensk folkemusikk som går "innfødte" musikere en høy gang!           

 

   

 

     

  Granberg & Dyruds kvartett  (Bekkelund har vi gjemt bort nå, han er så ofte med ellers ...)  hadde sine økter med "slik låter vi" .. (Som er navnet på deres foreløpig siste CD).