Jubileumskonsert

i Lillestrøm Kultursenter

12. februar 2005

med

 

 

   

 

Tangoensemble Dal Segno

 

og

 

Strømmen Trekkspillklubb

  Alle foto: © fo2:2re       Flyer  

 

>> Bildene fra festen kan du se her

 

Strømmen Trekkspillklubb og Tangoensemble Dal Segno valgte å sette opp en felles konsert for å markere sine jubileer. Dal Segnos 10 års-jubileumsdato var allerede 26. oktober i fjor, mens Strømmen TK passerte de 30 den 8. januar i år.  Etter å ha snust på programmet på forhånd var forventningene hos oss store, ikke minst ettersom jubilantene selv hadde indikert at repertoaret for konserten var både spenstig og variert

 

   

 

   

  Dal Segno utvidet fra salongbesetning til stor besetning med hovedvekt på Astor Piazzollas musikk for noen år siden.       Strømmen Trekkspillklubb stilte med 11 trekkspillere til kveldens konsert i tillegg til deres faste bassist og gitarist samt gjestetrommeslager.  

 

   

 

   

  Fra v.: Frank Andresen, tidligere musikalsk leder i nærmere 20 år, Bjørn Tuv Dahl og Bente Midtsveen  med fellesnevnere som komponister og arrangører.          

 

Konferansier, Aage Thuen, kunne fortelle at klubben har vært igjennom de fleste bølgedaler som så mange andre trekkspillklubber, og medlemmene har naturlig nok vært skiftet ut opptil flere ganger i løpet av disse 30 årene. Under kveldens konsert kunne vi telle 11 aktive trekkspillere i tillegg til bassist og gitarist samt en gjestetrommeslager for anledningen. Vi ble også fortalt at på det meste var det opptil 32 stoler som måtte plasseres på scenen når Strømmen TK skulle delta i NM på Geilo i 1989. Medaljer har det også blitt ved deltakelse i disse årvisse mesterskapene – 1 gull, 2 sølv og 4 bronse. Klubben kan dermed skilte med tittelen Norgesmester i ”Gammeldans Klubb og orkester ” i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL). De fleste av disse gode resultatene kan tilskrives tidligere musikalske leder gjennom 20 år fra 1982, Frank Andresen. Andresen har overlatt det musikalske ansvaret til Kjell Harald Langhaug og Sigurd Johannessen som deler oppgaven seg i mellom, men han er fremdeles å finne i orkesteret. De to ”nye” lederne, og ikke minst Frank Andresen, er utmerkete komponister og arrangører. Strømmen TKs ”spesialitet” har nok vært arrangementer som har vært skreddersydd for sammensetningen etter det musikalske nivået i klubben. Bjørn Tuv Dahl må også nevnes i denne sammenheng, som ved behov har bistått Frank Andresen med det musikalske.

 

   

 

   

  T.v.: Nåværende formann Erik Ringerike       T.h.: Svetislav Mitic, som er "skyld" i samarbeidet med Dal Segno, har vært en god læremester for Strømmen TK i Balkan-musikk.  

 

Kontakten mellom Dal Segno og Strømmen TK ble opprettet ved tilfeldige bekjentskaper medlemmene i mellom, og ideen med å lage en felles konsert var rett og slett genial. Fra Dal Segnos hjemmesider kan vi lese at de legger hovedvekten på Astor Piazzollas musikk og spiller argentinsk tango med stor besetning. Med utgangspunkt i salongbesetning tok Dal Segno for et par år siden steget over i tangoens verden og har siden da hatt en rekke tangokonserter i Oslo. Dal Segno har 8 medlemmer med Jan Olav Rolfsnes på fiolin som leder. Han er deres primus motor, stifter og arrangør, og er den eneste i orkesteret som virkelig kan skilte med 10 gjennomførte år.

 

   

 

   

  Foran t.h.: Jan Olav Rolfsnes - primus motor, stifter, musiker og arrangør       Rolfsnes hadde hjelp av Tron Tangeraas, også fiolin.  

 

Man forbinder ofte argentinsk tango med bandoneon, men trekkspill kan like gjerne brukes.  Konserten hadde to avdelinger som begge fremsto i en harmonisk syntese.  Åpningsnummeret, ”På Siktesøy” av Bjørn Tuv Dahl og Frank Andresen, er beliggenheten for hytta til tidligere mangeårige formann og ildsjel i Strømmen TK, Kjell Ringerike. Valsen var rearrangert av Frank Andresen for anledningen slik at også Dal Segnos besetning passet inn. Allerede i neste nummer dukket Piazzollas musikk opp og tangoen ”La Muerto del Angel” ble fremført i fellesskap. Denne tangoen samt alle Dal Segnos programvalgte stykker, med ett unntak, var arrangert av Jan Olav Rolfsnes. Bente Midtsveen akkompagnerte dem på trekkspill i ”Easy winners” av Scott Joplin, denne i et arrangement av bassist John Martin Skogsbakken. Strømmen TK hadde valgt ut bl.a. ”Vals a Deddy” og ”Flyfilla” (polka), samt potpurrier som ”Snow White” og ”5 minutter med Prøysen”.

 

   

 

   

  Aage Thuen - konferansier.       Kjell Harald Langhaug som solist i Charmichaels kjente "Star Dust".  

 

Konserten ble meget variert i og med at orkestrene hadde sine separate ”avdelinger”, men likevel bisto hverandre med akkompagnement, men også i direkte samspill. Strømmens Kjell Harlad Langhaug opptrådte dessuten som trekkspillsolist i Charmichaels vakre ”Star Dust”, ”Spansk mosaikk” og ”All the things you are”. Han er uten tvil en stor musikalsk ressurs for klubben og et fremragende naturtalent i verdensklasse.

 

   

 

   

  Mer solospill ble det på Strømmen TKs nåværende musikalske leder, Kjell Harald. Her med imponerende fingerferdigheter i "Spansk Mosaikk"....      

.... og akkompagnert av Per Bredesen på bass i

 "All The Things you are".

 

 

   

 

   

  Gjestesolist, Beate Kronen, sang "I love Paris".       Beate her med Josefines sang "Å æ kjinne ein kar" fra Bør Børson - her akkompagnert av Bente Midtsveen på trekkspill og selvsagt Dal Segno.  

 

Dal Segno hadde også invitert 2 gjestesolister, Roy Henning Snyen (gitar) og Beate Kronen (sang). Sistnevnte framførte ”I love Paris” og Josefines sang fra Bør Børson – ”Å æ kjinne ein kar” i skjønn forening med akkompagnement fra bl.a. Bente Midtsveen på trekkspill. Bente spilte også duett i et nummer med Frank Andresen i ”Hälsning från Sødern” av Andrew Walther i et arrangement av Kjell Harald Langhaug.

 

   

 

   

  Dal Segno stilte med også med Kjersti Birketvedt på cello og en uannonsert utøver på bratsj.       Musikalsk utfoldelse med innlevelse.  

 

   

 

   

  Bente Midtsveen og Frank Andresen framførte paso doblen "Hälsning från Södern" av A. Walther arrangert av K. H. Langhaug.       Gjestesolist på gitar - Roy Henning Snyen i Piazzollas "Concierto para Quinteto" i et arr. av Rolfsnes.  

 

   

 

   

  Frank Andresen overrekker blomster til klubbens tidligere formann, Kjell Ringerike, for hans uvurderlige innsats.       Aage Thuen var også en av mange som fortjente blomster, ikke minst pga. hans konferansieroppgave denne kvelden.  

 

   

 

   

  LM Studio og Musikkservice med Geir Harry Haugland var ansvarlig for lyden, denne kvelden med god hjelp av sønnen.       Rundt 300 publikummere må jubilantene si seg godt fornøyd med.  

 

Gode amatørmusikere er så visst ingen mangelvare verken hos Dal Segno eller Strømmen TK. Det felles avslutningsnummeret var ikke snauere enn et virtuost Balkan-potpurri arrangert av Svetislav Mitic i Strømmen TK som med sin opprinnelse har et naturlig forhold til denne noe annerledes taktform og tonespråk.

 

Både jubilantene og de rundt 300 publikummerne var synlig begeistret etter gjennomføringen og kan se tilbake på en jubileumskonsert i særklasse. Vi er temmelig sikre på at de to orkestrene vil fortsette kontakten for ytterligere samarbeid.

 

...og etterpå var det fest og dansen gikk til ut i de små timer.