På Skjærgårdstreffen 2005:

Alle foto: © fo2:2re  og © trekkspill.no

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

 

Skjærgårdstreffen 2005

 

 

 

"Du blir i godt humør bare av å tenke på den"

 

19. - 20. august 2005

Hove Leirsenter på Tromøya

             

 

Hove Leirsenter på Tromøya ved Arendal var arena for ”Skjærgårdstreffen 2005” 19.-20. august, da denne ble arrangert for 12. gang. Arrangørene hadde tydeligvis nektet å slippe taket på sommeren, og lykkedes i særdeleshet i å klamre seg til muligens de siste ordentlig varme solstrålene denne sesongen.

 

Treffet bærer sitt navn med rette, og det store grøntområdet ligger kun et steinkast fra sjøen. Derfor ble det lørdag formiddag arrangert to avganger med ”Merdøferga” i skjærgården og ”buskspill” i ramsalt sjø. Hele 400 campingvogner var plassert på området i tillegg til sengeplasser på 100 rom, og treffleder Knut Slotnæs kunne i etterkant opplyse at trolig 3.000 personer var innom treffet i løpet av helgen.

 

   

© fo2:2re

   

  Hove Leirsenter på Tromøya, 11 km fra Arendal sentrum, var arena for Skjærgårdstreffen.       Vanskelig å finne et mer perfekt område, og når været viste seg fra sin beste side, kunne man jo aldeles ikke klage på det i alle fall.  

 

   

© fo2:2re

   

  "Hallingladd'n &Loføta'n"       Vi tar en råsjans og tipper at selveste "Hallingladd'n" sitter her til venstre på bildet. Vi tippet tydeligvis rett og har fått vite i etterkant at hans navn er Egil Haugerud. I midten: Anette Veslum og Mats Tony Lileng på bass.  

 

Den store utendørsscenen og et gedigent dansegulv var trygt plassert under en stor hvit teltduk i tilfelle avtalen med værgudene skulle svikte. I tillegg var det en innendørsscene i det tilstøtende rødmalte huset. Her var det også salg av mat og drikke fra egen kafeteria i tillegg til store utendørs griller. Boder med salg av musikk og trekkspillende nisser m.m. skapte liv og stemning på campingplassen.

 

   

© fo2:2re

 

Danseglade med ekstra kribling i bena kunne lørdag formiddag delta på kurs i country-linedance. Deretter var det utendørs konsert med enkelte grupper og solister for de som ikke orket å vente helt til kvelden. Under konserten fikk vi høre bl.a. ”Brit Annes” orkester, kjent fra bl.a. ”Kappspell”, i godt driv. Lyngdal Trekkspillklubb åpnet dansen kl 19.00 og vi fikk deretter høre Tønsberg Trekkspillklubb. Selvsagt ble det presentert mye god gammeldans av de rundt 40 gruppene og orkestrene, men fra vårt kjære naboland, Sverige, kom ”Johnny Cosy” som med fordel heller kunne ha tilhørt de dansende i stedet for de spillende. Det er sjelden at vi har hørt de kjente melodiene ”Novelty Accordion” og ”Ole Guapa” maltraktert til det nesten ugjenkjennelige.

 

  To av "Loføta'n" - Linda Løvås Haugerud (t.v.) og Inger Marie Aasen.          

 

   

© fo2:2re

   

  "Brit Annes" har utmerket seg tidligere både på NM på trekkspill og i Kappspell 2003.       Anne Grete Lærum (t.v.) og Brit Aasvang (t.h.) har spilt sammen siden de var jentunger.  

 

   

© fo2:2re

   

  Ola Tom Evje (t.h.) fikk de med seg på et senere tidspunkt.       ..og slik så det ut på dansegulvet når "Brit Annes" spilte til dans senere på kvelden.  

 

   

© fo2:2re

   

  Lista Trekkspillklubb hadde en livat "buskspillseanse" før middag.....       ...mens andre foretrakk og ta ettermiddagsluren under buskene.  

 

   

© fo2:2re

   

  Det er alltid plass til trekkspill - selv i det begrensede bagasjerommet til en 1972-modell "boble".       Det hvite teltet med utescenen. Innescenen befant seg i det røde huset bak teltet.  

 

   

© fo2:2re

   

  Lyngdal Trekkspillklubb stilte kun med én femrader,...       ....men desto flere toradere.  

 

   

© fo2:2re

   

  Tønsberg Trekkspillklubb       Dansegulvet var til stadighet fullt.  

 

   

© fo2:2re

   

  Tønsberg Trekkspillklubb       Musikalsk leder i Tønsberg Trekkspillklubb  

 

   

© fo2:2re

   

  Strand Toraderlag stilte med ikke mindre enn 21 stk. på scenen !       ...og det ser ut til at de hadde det artig selv også.  

 

   

© fo2:2re

   

  Strand Toraderlag fra Jørpeland       Strand Toraderlag  

 

   

© fo2:2re

   

  "GC-gjengen" fra Froland. Toraderspilleren t.v. mener vi er Tor Albrigtsen.       Vestfold Toraderklubb i aksjon på innescenen.  

 

Vi kommer gjerne tilbake neste år, og ønsker også å se flere artister fra både Vestlandet og Østlandet representert. Tromøya ved Arendal må sies å være sentralt plassert i så måte.