"Kulturelektrosjokk" under

bydelsdager

22. mai 2005

 

Sagene bydel i Oslo er en liten, folkerik bydel og er priviligert med store, grønne arealer selv om beliggenheten er forholdsvis nær sentrum. Under de årlige bydelsdagene foregikk det i uke 20 ulike arrangementer. Selve avslutningen ble markert med flere musikalske innslag på selveste Vøienvolden gård som er en vakker løkkeeiendom, og er i dag det eldste gårdsanlegget i byen. Vøienvolden er testamentert til Fortidsminneforeningen, og et av kriteriene var at den skulle være en møteplass for kunst og kultur. ”Lovisaprisen” 2005 gikk derfor velfortjent til Fortidsminneforeningen for dens arbeid nettopp på dette felt.

 

   

© fo2:2re

   

  "Palle Wagnberg Organ Unit" med gjestespiller Håvard Svendsrud          

 

Kulturelektrosjokket skjedde da ”Palle Wagnberg Organ Unit” med Palle Wagnberg (ex. The Real Thing) på ekte B3 Hammondorgel, Frode Kjekstad, gitar, og Ole Morten Sommer, trommer entret scenen. Det ble rett og slett for voldsomt for de stakkars sikringene på Vøienvolden, og åndene fikk i noen øyeblikk lov å herje fritt i de mørklagte bygningene. Men det varte ikke lenge før det surklende, floppende og virvlende Hammondorgelet med Lesliekabinett igjen var i stand til å fylle det velbefolkede tunet med fete toner.

 

   

© fo2:2re

   

  Frode Kjekstad       Ole Morten Sommer  

 

 

   

© fo2:2re

   

Palle Wagnberg

Gjesteartisten de hadde med seg var Håvard Svendsrud på trekkspill, som til og med for tiden virkelig tilhører Sagene bydel, da han er bosatt der.  Wagnberg introduserte han som ”Jularbomaskin”, men med den vakre ”Domi-vals” fikk han på sitt musettetrekkpill igjen vist at han mestrer meget mer enn Jularbo-repertoar. Etter framførelsen av ”La Petite vals”, også denne i fellesskap med ”Organ Unit”, ønsket publikum rett og slett å høre mer. Mer musikk på trekkspill ble det faktisk også etter et par andre kulturelle innslag av små og store, og etter at Wagnberg hadde fraktet vekk sitt Hammondorgel i en ekte amerikansk van.

  Håvard Svendsrud          

 

   

© fo2:2re

   

  Konferansier Arne B. Cranner       Irene Tillung  

 

Avslutningsvis framførte konferansier Arne B. Cranner et vakkert, sommerlig Prøysen-potpurri med både tekster og sang, akkompagnert av Irene Tillung (en av de 3 i gruppen ”Tindra”) på trekkspill.