På Blaafarveværket 2005:

Alle foto og tekst: © trekkspill.no

Copyright © 2001-2008

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

 

Høstkonsert

11.september 2005

 

Blaafarveværket

 

© fo2:2re

   

Oslo Trekkspillklubb

Veteranorkesteret

 

 

 

Oslo Trekkspillklubbs Veteranorkester, som for enkelhets skyld nå bare kalles ”Veteranorkesteret”, hadde inntatt høyresiden inne i Glasshytten, mens de ”blaa”kledde trekkspillerne i Oslo Trekkspillklubbs hovedorkester (OTK) ble plassert i venstre fløy på konserten på Blaafarveværket på Modum i Buskerud søndag 11. september.

 

   

© fo2:2re

   

  Veteranorkesteret. Foran f.v.: Arnstein Johansen, Aage Grundstad og Trygve Skogseide.       Veteranorkesteret med sin musikalske leder Alf Blyverket ytterst t.h.  

 

Veteraner må begge orkestrene sies å være, da OTK, med sine ca. 40 aktive medlemmer hvorav 25 i hovedorkesteret (med Erik Bergene som dirigent) og 15 i veteranorkesteret (under musikalsk ledelse av Alf Blyverket), i år feirer sitt 60-årsjubileum. Veteranorkesteret har dog ikke eksistert i mer enn 10 år, men navnet kommer av alderssammensetningen på medlemmene. Det var kun ståplasser igjen i Glasshyttens bakre regioner for sent ankomne etter at de rundt 200 sitteplassene var okkupert. OTK har bidratt med konserter på Blaafarveværket de siste 6-7 årene, og de siste 3 årene har det blitt tradisjon å trekke med seg Veteranorkesteret.

 

   

© fo2:2re

   

  Stian Aase - nåværende leder av Oslo Trekkspillklubb.       Oslo Trekkspillklubb - "bakrekka".  

 

De to orkestrene spilte annenhver gang, og det ble et variert program som en forsmak på deres 60-årsjubileumskonsert. OTK hadde valgt et ”swingete” repertoar, og de hadde sangsolist Mona Grytøyr fra Dal i Ullensaker med seg på både ”Misty”, ”If my friends could see me now!”, ”As time goes by” og ”They can’t take that away from me”, alle i arrangementer av dirigent Erik Bergene. Veteranorkesterets fremførelse av ”Autumn leaves” eller ”Høstgule blader” passet godt denne vakre septembersøndagen. De stod ellers for bl.a. et par melodiske valser, den lystige polkaen ”Larvikitten”, klassikeren ”Bel viso” og ”Skippin’ along” – begge de to sistnevnte av trekkspillkomponisten Frosini.

 

   

© fo2:2re

   

  Oslo Trekkspillklubb - de manglet en del på å være 25 spillende denne søndagen.       Sangsolist Mona Grytøyr  

 

   

© fo2:2re

   

  Begge orkestrene.       Lars Røyseng på ytterste høyre fløy og Erik Bergene (t.h.) som dirigerer OTKs hovedorkester.  

 

   

© fo2:2re

   

  Arnstein Johansen (t.v.) var både solist og arrangør på "Anna Monicas vals" komponert av Sven Henrikson.       Malvin Hjortland (i midten) var solist på "Bel viso" av trekkspillkomponisten Frosini.  

 

   

© fo2:2re

   

  Kun ståplasser igjen å oppdrive.       Glasshytten er fin å bruke som konsertarena.  

 

OTK fremførte avslutningsvis medleyen ”The Accordion Big Band” inneholdende musikk av Ellington, Basie og Hefti, også denne arrangert av Bergene. Medleyen spilte de forøvrig også under årets NM på trekkspill på Lillehammer, og de gikk da til topps både i klassen for Underholdningsmusikk og Orkestermusikk.

 

OTKs ordinære jubileumskonsert finner sted i Sagene Festivitetshus i Oslo den 12. november. Vi bare gleder oss til å høre hva som skal stå på repertoaret.

 

Invitasjon til konserten finner du her!