Oset-treffet

2005

 

 

   

7.-9. oktober

 

 

 

 

 

  © fo2:2re       Oset Høyfjellshotell  

 

Årets musikalske høsttreff på Oset Høyfjellshotell 7.-9. oktober føyde seg pent inn i rekken av hva man etter hvert kan kalle tradisjonstreff til fjells. Hotellet i seg selv bærer på mange tradisjoner som er blitt til i løpet av 125 år gjennom 5 generasjoner. Oset-treffet hadde et opphold på et par år hvor treffet var lagt til Pers Hotell på Gol. Ola Tom Evje fra ”Brit Annes” er primus motor og allerede godt i gang med neste års treff der datoen er satt til 13.-15. oktober 2006.

 

   

 

   

  Primus motor: Ola Tom Evje       Alltid like blid - her som spillemann under "Polstimen"  

 

Ola Toms navnebror, Ola Pålrud fra Gol, var en pådriver for å få til trekkspilltreff på Oset. Dessverre er han ikke lenger blant oss, men lørdag formiddag var det satt opp en minnekonsert der repertoaret besto av noen av de låtene som Pålrud var mest glad i, deriblant ”Livet på Storefjell” og ”På scooterføre” av Ole Bjarne Østby.

 

   

 

   

  "Brit Annes" - Anne Grete Lærum (t.v.) og Brit Aasvang (t.h.)       "Brit Annes" fikk god hjelp av Egil Haugerud på torader innimellom.  

 

   

 

   

  Fellesnummer med "Brit Annes", "Ole Bjarnes" og Oddvar Fingarsen (trekkspill) fra Hallingdal Kraftlag.       God spillekontakt  

 

   

 

   

  "Ole Bjarnes" fra Tydal hadde kjørt lengst (60 mil) og var det eldste orkesteret (1967). Bjørn Solli - gitar, bass og vokal. Bjarne Norum - trommer og vokal       Dansegulvet var av en romslig størrelse og var konstant fullt hele kvelden!  

 

   

 

   

  Ole Bjarne Østby i "Ole Bjarnes" - trekkspill og synth       Svend Aftret i "Ole Bjarnes" - trekkspill, bass, vokal  

 

   

 

   

  Bjørn Solli (bass) annonserte for danserne at reinlenderen gikk i G-dur, da det antok at det var lettere å hoppe over et kryss enn å sparke borti en "b" stadig vekk...       Ole Bjarne Østby har laget en rekke komposisjoner som har gått inn i gammeldansens "evergreen"-repertoar.  

 

   

 

 

Herr Østby hadde kjørt hele 60 mil fra Tydal og hadde med seg sitt orkester ”Ole Bjarnes” som startet opp allerede i 1967. Sammen med ”Brit Annes” orkester, kjent bl.a. som semifinalister fra NRKs Kappspell i 2003, utgjorde de treffets hovedorkestre.  Treffets yngste deltaker, Thomas Gorseth, fikk vi gleden av å høre med en fin fremføring av en russisk folkemelodi under minnekonserten. Pappa Tore Gorseth var ansvarlig for lyden under årets treff, og er ellers kjent fra Arne Nyhus orkester. De to hovedorkestrene fikk god avlastning av flere andre grupper så som Vestfold toraderklubb, Lars Gundersen, Torill Ebbesberg band, ”Jularbodrag”, Gamle Aker Spelemannslag og ”Ragnarini”.  Disse var med og underholdt for de mange danseglade både fredag og lørdag kveld.  De tre ”festivalkomperne” Terje Tandberg (bass), Tor Bekkelund (gitar) og Trond Lønstad (trommer) stilte sine musikalske tjenester til disposisjon for samtlige hele helgen.

 

 

  Thomas Gorseth hadde en fin fremføring av en russisk folkemelodi på minnekonserten etter Ola Pålrud. Thomas far, Tore, var ansvarlig for lyden under årets treff.        

 

   

 

   

  Lars Gundersen (t.v.). Neimen, er det ikke Ola Tom han har med seg for anledningen ;-) Terje Tandberg (bass) var en del av årets "festivalkomp".       Tor Bekkelund (gitar) og Trond Lønstad (trommer) var til fri disposisjon i komp-sammenheng hele helgen.  

 

   

 

   

  Torill Ebbesberg m/ band - og jammen har ikke han Ola Tom "sneket" seg med her også ;-)       Audun Eken spilte gitar med Torill Ebbesberg, men trakterer også både to- og trerader - her på minnekonserten etter Ola Pålrud.  

 

Torill Ebbesberg band deltok i år som i fjor og ga et fint avbrekk til musikken i gammeldansstil. Det sammensatte bandet spiller rock-, country- og folkinspirert musikk fra 1970-, 80 og 90-tallet. Vokalisten Torill trakterer også gitarspill, og hennes stemme kunne ikke ha passet bedre enn til en av Janis Joplins låter eller Vamps vakre ”Tir’Na Noir”.

Alle danseglade kunne dessuten glede seg over ”Polstimen” lørdag formiddag. Et lite lynkurs ble arrangert i forkant og flere fikk dermed praktisert sine første polstrinn. Dette er forklaringen dersom man synes å ha observert noen av treffets deltakere lett haltende bortover i hotellkorridoren...

 

   

 

   

  Vestfold toraderklubb, stiftet 6.1.1982, besøkte Oset i år som i fjor. Trangt om plassen blir det jo når 13 toraderspillere med komp entrer scenen.       ..og her har vi dem i "uniformert" utgave.  

 

   

 

   

 

Lørdag ettermiddag etter minnekonserten, kunne man slenge ”spellet” over skulderen og trekke ned i lavvoen der det var gjort i stand med salg av forfriskninger og ”buskspillsamling” rundt bålet.

      "Brit Annes" fremførte blant annet Edgar Heringstads vakre vals "..og lauve va så gyllent" under treffet.  

 

   

 

   

  Trekkspill varmer godt :-))....        Festivalkomperne stilte også her med høvelig utstyr.  

 

   

 

   

  Salongen på Oset Høyfjellshotell. Litt av dansegulvet skimtes til venstre.       Peiskos og mye fin kunst på hotellet både av ny og gammel art.  

 

   

 

   

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS hadde salgsutstilling under årets treff.          

 

Alle hotellets ca. 200 sengeplasser var okkupert denne helgen i tillegg til at reserveløsninger vedr. overnatting var tatt i bruk. Oset-treffet 2006 er ikke for etternølere. I skrivende stund finnes det med sikkerhet i alle fall 50 allerede påmeldte. Altså – vi ses neste år!