Østlandske
trekkspillfestival
i Lågdalsmuseet - Kongsberg - 8. oktober 2005

 
 

© fo2:F.2.c'en

 
  Østlandske trekkpillfestival ble i år arrangert av Kongsberg Trekkspillklubb. De hadde valgt å legge det til
Lågdalsmuseet, som vartet opp med en utrolig fin sal i nesten ren betong ispedd litt furu. Høres ikke så fint ut? Joda, det er sjelden å se en finere sal. Den satte rammen rundt et vellykket og innholdsrikt arrangement. Først konsert og deretter dans.

Tonen ble slått an av arrangørklubbens hovedorkester - det er nemlig et yrende trekkspillmiljø på Kongsberg. I tillegg til klubben stilte Kongsberg med 4 lag til! Alle var av høy kvalitet og ikke minst med et variert innhold. En stor og allsidig klubb som skal ha ros for gjestfrihet og fin musikk.

Publikum hadde gleden av å få en serie godbiter servert. Ringerike TK, Strømmen TK, Modum TK, Drammen TK, Moss TK, Halden TK og Eiker trekkspillgruppe sørget for melodier i et rikt utvalg taktarter. Innimellom ble det løst opp på en fin måte av mindre grupper fra arrangørklubben som har mange unge dyktige medlemmer.

 
             
 

 
 

Kongsberg trekkspillklubb (A-orkester) med leder Kjell Traaen til venstre

 
             
  Anette Skullestad til høyre, vinner av solistklassen på durspill under NM på Lillhammer, med venninnen Trude Saatvedt Lien i fint samspill.
Begge Kongsberg.
 
             
  At Anette kunne spille flott toradermusikk var jo ingen overraskelse, men det at hun synger så utrolig fint kom som en overraskelse på de fleste! Hun har virkelig en flott stemme og fin teknikk. Sammen med Trine Andreassen på el-piano fremførte de "Hallelujah" av Bucklei og "What's up" av 4 Non Blondes. Ikke akkurat av det letteste å fremføre og heller ikke et repertoar publikum hadde ventet. Vanligvis synger de begge to, men Trine hadde mistet stemmen p.g.a. forkjølelse. Så gøy at disse unge tør og får det til!
MER!!
   
             
         
 

Jenny's (Kongsberg) spilte lett og fin gammeldans

     

Tor Didriksen og Kjell Traaen m/komp under dansen

 
             
         
  Slik så det ut fra salen denne vellykkede kvelden      

Halden TK får representere alle gjestende klubber

 
             
 

 
  Fellesnummer!  
             
        Konserten ble avsluttet med to fellesnummer arrangert av Kjell Traaen. Etter en kort pause var det dans der de fleste orkestrene deltok både som dansende og som spillende. Det ble en lang og vellykket dag, og ivrige dansere fikk svingt seg skikkelig. Morsomt!

Neste år er det Strømmen Trekkspillklubb som har ansvaret for gjennomføring av Østlandske Trekkspillfestival. De har jammen fått en utfordring!

Vi ser fram til begivenheten!

 
          Tekst: Frank Andresen for www.trekkspill.no