"Fjøstreff"

 

 

© fo2:2ne

   

"Ignarbakke", Enebakk

16. april 2005

 

 

 

 

 

 

Den livate toradergruppa ”Etter fjøstid” lokket rundt 160 musikkglade opp av go’stolen da de fristet med ”Fjøstreff” lørdag 16. april. Så ivrige har de vært med forberedelser til arrangementet at de ikke ”oppdaget” sitt eget 5 års jubileum før i etterkant. Det utvalgte ”fjøset” var, som de 4 tidligere år, ”Ignarbakke” i Enebakk, og det er gruppas opprinnelsessted.

 

Tanken bak arrangementet var å lage et musikalsk treff på hjemmebane for å møte de som man ellers bare treffer på store festivaler om sommeren. Skulle dette være mulig måtte det velges en tid på året utenom ordinær festivaltid og våronn.

 

   

© fo2:2ne

   

  "Oskar og Kajas kvartett". Fra v.: Arman Guthushagen (bass), Ella Guthushagen (8), Oskar Guthushagen (11), Kaja Ringerike (11), Ina Ringerike (8 1/2) og Erik Ringerike.       Store og små musikere falt for fristelsen til buskspill - eller skal vi heller si "fjøsspill"...... ;-))  

 

Det manglet ikke på deltakelse fra spillelystne grupper og ei heller fra de danseglade. Spesielt hyggelig var det å høre ”Oskar og Kajas kvartett” fra Oslo, som også fikk åpne dansen. Ikke dårlig med egen kvartett i en alder av 11 år. Nervene hadde nok roet seg noe fra helgen før. Da deltok de nemlig på DM på trekkspill, som arrangeres av NTL (Norske Trekkspilleres Landsforbund), og var kun ett lite poeng fra 4. plassen i duettklassen!

 

   

© fo2:2ne

   

  Arrangørene "Etter fjøstid"          

 

   

© fo2:2ne

   

  "Michael og jentene" fra Enebakk Kulturskole.       Michael finner vi til høyre ;-)  

 

Nyrekruttering fra Enebakk Kulturskole var også til stede, men dog i en litt annen aldersgruppe. Toraderelevene fra Kulturskolen hadde dannet gruppa ”Michael og jentene”, og ble etterfulgt av de mer rutinerte gruppene ”Lørenskog toraderi” og ”Svingen” fra Rakkestad.

 

   

© fo2:2ne

   

  "Svingen" fra Rakkestad          

 

   

© fo2:2ne

   

  "Lørenskog toraderi"       Arild Nicolaysen på torader  

 

   

© fo2:2ne

   

  Enebakk trekkspillklubb      

Enebakk trekkspillklubb entret scenen, uten en eneste torader, og presenterte et variert sammensatt dansemusikkrepertoar. De feiret for øvrig sine 30 år i fjor i samme lokale.

 

 

   

© fo2:2ne

   

  "Leffe"       "Nilsemann og Erik"  

 

Både det norske og svenske flagget var på plass ved scenekanten – det svenske denne gangen til ære for ”Leffe”. I tillegg var en svensk nærradio på plass og gjorde opptak fra treffet. ”Etter fjøstid” ble nemlig ”oppdaget” av en nærradio i Sverige da de spilte på Ransäter i fjor. De ble så spurt om å være med i studio for å gjøre opptak. Ellen i ”Etter fjøstid” kan opplyse at treffet de 4 tidligere årene har hatt besøk av gruppa ”Ohappa” fra Gävle med hele 70 mils reisevei!

 

   

© fo2:2ne

   

  "Buskspell"       "Buskspell"  

 

   

© fo2:2ne

For øvrig hadde arrangørene forsøkt å gjøre ”Ignarbakke” om til et fjøs etter beste evne og assosiasjoner. Ved nærmere øyesyn oppdaget vi at serveringsdisken hadde påmalte kuskinnsflekker, den blå Stratos-kua ”svevde” i taket ved scenekanten og Tine-kua var på plass som scenebakgrunn.

 

Vi kommer gjerne igjen til ny økt neste år.

 

Spilleliste:

Oskar og Kajas kvartett

Michael og jentene

Lørenskog toraderi

Svingen

Arild Nicolaysen

Enebakk trekkspillklubb

Leffe

Nilsemann og Erik

Etter fjøstid

Buskspell

Borgmix

Belgfrukt

Gøi-sound

 

  Høyt hang den........