Fagernestreffet  

28. gang

7.-9. januar

2005

Motto:

"Ingen for god - Ingen for dårlig"

Alle foto: © fo2:2ne

>>Bildene kan du se her

Det er ingen tvil om at det fremdeles er liv laga for Fagernestreffet. 7.-9. januar 2005 var det 28 år siden det første trekkspilltreffet ble arrangert på Fagernes Hotell. Synnøve Fjeld har så absolutt ikke mistet arrangørgløden, og med god hjelp av Team Tour i Drammen klarte de å lokke over 300 musikkinteresserte til Valdres denne helgen.

 

Treffdeltakerne kunne i år også by på musikk i varierte rytmer og toner- rytmene ikke minst takket være velvillige utøvere på komp som stilte seg til rådighet for de grupper som måtte trenge det.

 

Halden Trekkspillklubb hadde dansespilling med flere ulike gruppekonstellasjoner. De framførte gammeldans, men hadde også øvet inn et interessant program til konserten i Strandefjorden sal lørdag ettermiddag – 2. sats andante fra Elvira Madigan av W. A. Mozart, arr. Max Ruch og ”Konzertino i G-dur” av Curt Mahr der Pål Solberg var solist. Dette repertoaret skal forøvrig benyttes til kirkekonserter klubben skal medvirke i i løpet av våren. Pål Solberg og Yngvar Strøm hadde også sin egen avdeling både på konserten og dansespilling. ”Marinetta” har også sin opprinnelse i medlemmer av Halden TK. Komperne ”Frank x 2 + Thor Erik” serverte ”Corcovado” av Antoni Carlos Jobin og ”Secret love” kun med gitarer, bass og trommer som et alternativt innslag til trekkspill og toradere. Forøvrig deltok Nostallergi (Roy Enger), Noteslavene, Eiker Trekkspillgruppe, Terje Martinsen og Sigurd Johannessen, Øivind Knudsen, Rudolf Lund m/venner og Tom K. Tørstad. Lydmannen Knut Hammarstrøm benyttet keyboard og fikk hjelp av Wenche på vokal. Det var mulig å telle rundt 90 tilhørere på konserten.

 

Tom Kjetil Tørstad fra Ryfoss, Torado fra Drammen, Ragnars fra Nedre Eiker og Slidringadn fra Vestre Slidre stod hovedsaklig for helgens durspill-repertoar.

Fagernestreffet har sine gjengangere hva gjelder gode tolkere av jazz-musikk både på komp- og trekkspillsiden. Paul Maurud og Nostallergi hadde evergreens på programmet og fenget nok publikummere til å fylle dansegulvet.

 

Årets yngste deltaker på torader var Gunnar Nerstad fra Rogne som allerede har spilt i 3-4 år og har bl.a. hatt Tom K. Tørstad som læremester. Vi satser på at han drar med seg enda flere av den yngre garde neste år.

 

Det var for øvrig 3. gang 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS deltok på treffet med en større salgsutstilling av trekkspill enn noensinne, og forholdene var godt lagt til rettet for de som ønsket å prøvespille.